Foto: Galerija Displej
Foto: Galerija Displej

Center za kreativnost (CzK), ki deluje pod okriljem Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO), znak odličnosti Made in Slovenia podeljuje izdelkom, ki predstavljajo dobre prakse slovenskih ustvarjalcev in podjetij v kreativnem sektorju.

Strokovna žirija CzK/MAO, ki odličnost izdelkov oceni na podlagi vnaprej določenih meril, je znak odličnosti zdaj podelila galeriji Displej in odtisom ilustratorjev Mojce Krajnc, Gašperja Krajnca in Dejana Kralja, so sporočili iz galerije.

Skrben izbor umetnikov in njihovih stvaritev
Galerija Displej ponuja kuriran nabor del ustvarjalcev, ki svoje polje ustvarjalnosti zaznamujejo z različnimi slogi in pristopi. Njeno poslanstvo je ustvariti edinstven, razločen vizualni jezik s skrbnim izborom umetnikov in njihovih del.

"Galerija želi umetniška dela predstaviti na najboljši način, zato pozornost posveča kakovostni reprodukciji del in premišljenemu izboru formata ter končne predstavitve dela. Spletna galerija Displej ponuja kuriran izbor del umetnikov s številnimi motivi, ki so tako po tehnikah kot po vzdušjih različni, in tako omogočajo, da vsak posameznik najde njemu všečno delo, primerno za opremo doma, poslovnih ali javnih prostorov, ki potrebujejo dekorativni dotik," so še zapisali.

Sorodna novica Slovenska oblikovalska vizija prihodnosti bivanja se predstavlja Dunajčanom
Sorodna novica Sodobne iIustracije slovenskih avtorjev v izključno spletni galeriji

25 razstav, vezanih na predsedovanje Svetu EU-ja
Galerija in dela omenjene trojice ilustratorjev bodo med drugim predstavljeni v sklopu razstav Prihodnost bivanja/The Future of Living v organizaciji CzK/MAO in ministrstva za zunanje zadeve. Načrtovanih 25 razstav, ki bodo na ogled po Evropi, Bližnjem vzhodu in Južni Ameriki, je vezanih na predsedovanje Slovenije Svetu EU-ja.

Razstava Prihodnost bivanja/The Future of Living prinaša svež izbor izdelkov sodobnega slovenskega oblikovanja, narejenih iz lokalnih sestavin, ki sledijo trajnostnim načelom. Predstavljeni izdelki in storitve pa združujejo tudi ustvarjalnost s poslovno vizijo.

Pomembnost malih blagovnih znamk
CzK je zapisan poudarjanju zgodb malih blagovnih znamk, ki "izražajo funkcionalnost, strast do življenja in narave, inovativne načine uporabe lokalnih materialov, zlasti lesa, in nove tehnike proizvodnje, pri čemer se opirajo na regionalno obrtništvo in napredne tehnike trajnostne proizvodnje".

Nabor 90 izdelkov, ki so prejeli znak odličnosti Made in Slovenia, je nastal v zadnjih dveh letih in v mnogočem predstavlja napore CzK-ja: povezovati, promovirati, podpirati in razvijati kulturni in kreativni sektor v Sloveniji ter ga dejavneje povezati z gospodarstvom, znanostjo in izobraževanjem.

Razstava Prihodnost bivanja na Dunaju