Gasilci poporavljajo ožgano streho podjetja. Foto: Televizija Slovenija
Gasilci poporavljajo ožgano streho podjetja. Foto: Televizija Slovenija
Družinsko podjetje zaposluje 44 ljudi, ki jih čaka negotova prihodnost. Foto: Televizija Slovenija

Ogenj se je zatem razširil na celotno proizvodno halo s pečmi, ohlajevalnico izdelkov in v zgornje prostore, kjer so pisarne podjetja. Uničena je celotna streha z ostrešjem in kritino, po nestrokovni oceni je nastala premoženjska škoda, ki znaša okoli 1,2 milijona evrov, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Potem ko so svoje delo opravili kriminalisti, na pogorišču znane družinske pekarne v Miklavžu na Dravskem polju zdaj svoje delo opravljajo cenilci, ki bodo natančno popisali in ocenili škodo. Kot sta že v ponedeljek povedala lastnika Andrej in Vladimir Lešnik, si želita, da bi čim prej uredili stvari z zavarovalnicami, vseeno pa bodo za popolno vzpostavitev proizvodnje potrebovali vsaj dva ali tri mesece.

V podjetju je zaposlenih 44 ljudi, pomagalo jim je tudi nekaj upokojencev in študentov, ki zdaj čakajo na razplet tragične zgodbe. Zaradi požara, ki je uničil vse, kar so Lešnikovi gradili dobri dve desetletji, so trenutno zaprte tudi vse njihove prodajalne, po katerih je podjetje najbolj znano v Mariboru in okolici.

Požar v Miklavžu na Dravskem polju je izbruhnil v nedeljo okoli 18.30. Najprej so ga poskušali pogasiti zaposleni, vendar jim ni uspelo. Dokončno so ga okoli 20.30 pogasili gasilci. Zaradi požara so reševalci v bolnišnico prepeljali štiri ponesrečen.