Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Najbolj brane

Na Antarktiki odkrili najglobljo točko na Zemlji

Na vzhodu Antarktike, pod Denmanovim ledenikom, so odkrili najglobljo točko celinske Zemlje. Gre za z ledom napolnjen kanjon, ki sega kar 3,5 kilometra pod gladino morja. Samo najgloblji oceanski jarki segajo globlje.

11

Opravljen prvi električni komercialni polet

V Kanadi je povsem električno potniško letalo opravilo prvi testni polet, kar je sploh prvi tovrstni polet.

5

Piščančji file s papriko in karijem

Sestavine: 80 dag piščančjih prsi, 3 čebule, mleta sladka paprika, kari, olivno olje, sol, poper. Piščančje prsi očistimo, oplaknemo in osušimo.

Neizkoriščen dopust škodi delavcem in podjetju

Raziskave ameriških raziskovalcev spletnega portala Priceline so pokazale, da Američani leta 2018 niso izkoristili 768 milijonov dni dopusta.

9

Mercedes GLA prihaja iz digitalnega sveta

Daimler je v digitalnem okolju pripravil predstavitev novega križanca GLA. V "realni svet" k prvim evropskim kupcem bo zapeljal spomladi 2020.

15

V Danakilski depresiji, najbolj vročem kraju na svetu

Na neki razgledni točki sva se razgovorila o tem, kako neverjetno je, da v ZDA zaradi Grand Canyona služijo milijone, v Etiopiji pa je kanjon, ki se ponaša s primerljivo lepoto, samo postanek na ...

28

Mladi bolj zaupajo avtomobilskim znamkam

Anketa, ki jo je opravilo britansko podjetje Car Gurus, je pokazala, da mladi med 18. in 14. letom starosti med starostnimi skupinami najbolj zaupajo avtomobilskim znamkam.

6

Nancyjine kopalke za drugačne in samosvoje ženske

MMC je govoril z Nancy Aljančič, oblikovalko, katere ime je zaradi njenih kolekcij kopalk dobro poznano v visokih modnih krogih doma in v tujini.

9

Slovenija med 20 vročimi svetovnimi destinacijami za 2020

Ugledna ameriška popotniška revija Condé Nast Traveller je Slovenijo uvrstila na svoj seznam 20 destinacij, ki jih je vredno obiskati v prihajajočem letu 2020.

19

Sommelier Slovenija že 25 let član mednarodne sommelierske organizacije

Sommelier Slovenije, slovensko društvo za razvoj pivske kulture, praznuje 25 let članstva v mednarodnem sommelierskem združenju ASI.

2

Opel corsa: kako nemška ostaja?

Vozili smo novo, šesto generacijo corse, ki prinaša veliko novosti. Na primer matrične LED-žaromete, prihaja pa tudi popolnoma električna različica.

17

Lokal v Ljubljani, ki si ga moral obiskati, če si hotel biti 'kul'

Imel je najbolj petične goste in najboljšo kavo v Ljubljani, interier pa tako sodoben, da je imel prvi približek v Trstu, drugega na Dunaju. V Platano so hodile najlepše manekenke v Jugoslaviji, klientela pa mu ostaja zvesta vse od odprtja pred 50 leti.

60

Božična rulada

Sestavine za biskvit: 5 jajc, 100 g sladkorja, 100 g moke, po želji pol žličke pecilnega praška, lupinica pomaranče, ščepec soli.

Sladka ali slana? Okrogla ali kvadratna? Katera je najboljša potica?

Okoli 100 različnih vrst potic – od sladkih do slanih, pečenih v okroglih ali pravokotnih modelih, z najrazličnejšimi nadevi – se poteguje za naziv najboljša potica leta.

11

Vozniki v meglo tudi s hitrostjo 130 km/h

V zadnji Avtomobilnosti smo se, zimskemu času primerno, ukvarjali z meglo. Z avtomobilom smo se zapeljali vanjo.

66

Mladi in gore: rekreacija ali nadaljevanje tradicije?

Letošnji mednarodni dan gora je Planinska zveza Slovenije posvetila mladim. Pozornost je namenjena predvsem trajnostnemu razvoju gorskih območij in vlogi mladih v tem procesu. Na zvezi se sicer sprašujejo, ali bodo mladi nadaljevali tradicijo planinstva.

9

Piščanec s korenčkom

Sestavine: 70 dag piščančjih filejev, 60 dag korenčka, 2,5 dl jušne osnove, 1 dl smetane za kuhanje, 5 vejic bazilike, žlička škrobne moke, 2 čebuli, olje, sol, poper.

Pokukajte v zanimive interierje in arhitekturne dosežke v Sloveniji

Začenja se arhitekturni festival Odprte hiše Slovenije. Svoja vrata bo odprlo več kot 100 kakovostnih sodobnih arhitektur po več slovenskih krajih.

4

Sara Valenci: Ženska moda ne vzbuja mojega zanimanja

Po fakultetnem Prešernovem priznanju za posebne dosežke in osvojitvi nagrade mladi perspektivni v okviru Meseca oblikovanja ter nominaciji v kategoriji Mladi talent je Sara Valenci oktobra prejela ...

2

Prosena kaša z jabolki

Sestavine: 20 dag prosene kaše, 4 jabolka, deset suhih marelic, 2 jajci, 1 dl smetane, sladkor, cimet, maslo, limonov sok, sol.

Prijavite se na e-novice