V svetu znanosti in medicine, kjer nenehno iščemo nove pristope k zdravljenju, se magnetoterapija vzpenja kot inovativna pot k lajšanju telesnih težav pri številnih poškodbah in degenerativnih boleznih.

Toda, kaj točno je magnetoterapija? Gre za terapevtsko tehniko, ki temelji na izkoriščanju moči magnetnih polj za spodbujanje naravnega procesa celjenja, lajšanje bolečin in okrevanja. Vse to brez invazivnih posegov ali neželenih stranskih učinkov.

Kljub temu, da se magnetoterapija v medicini uporablja že več desetletij, še vedno odkrivamo kako širok je spekter njenih učinkov ter mehanizmov delovanja.

V tem članku bomo predstavili vpliv magnetoterapije na človeško telo ter razkrili, pri katerih zdravstvenih stanjih lahko prinese pozitivne rezultate.

Posebej bomo predstavili najnovejšo tehnologijo PERISO diamagnetoterapije, ki jo uporabljamo v kliniki Medicofit, ter razložili, kako se ta razlikuje od klasičnih pristopov.

Foto: Medicofit
Foto: Medicofit

Kako magnetno polje deluje na človeško telo?

V kliniki Medicofit uporabljamo revolucionarno PERISO diamagnetoterapijo, ki premika meje ne-invazivne regenerativne medicine. Z njo vstopate na pot hitrega okrevanja, brez nepotrebnih posegov in s pozitivnimi rezultati, ki presegajo običajne fizioterapevtske metode.

S PERISO diamagnetno črpalko uporabljamo visokointenzivne nizkofrekvenčne magnetne valove ob sočasnem delovanju diatermičnega valovanja. S tem dosežemo izjemne učinke z visoko intenzivnostjo (2 tesla) in nizko frekvenco, ki nam omogoča varno uporabo

Delovanje magnetnega polja ima izrazite pozitivne biostimulativne, protibolečinske in protivnetne učinke na mišično-skeletna in nevrološka stanja. S terapijo dosežemo hitrejše in občutno večje učinke v primerjavi s konvencionalno fizioterapevtsko obravnavo.

PERISO diamagnetoterapija ne samo zdravi, ampak tudi inovativno dostavlja učinkovine v tkivo brez invazivnih posegov. Magnetno polje nam omogoča ciljno dostavo učinkovin na želeno globino v samem tkivu, kar pomeni optimalno usmerjeno obravnavo vaših težav.

Foto: Medicofit
Foto: Medicofit

Zakaj Izbrati diamagnetoterapijo PERISO?

  • Hitrejši rezultati: Dosežite hitrejše okrevanje po poškodbi in vidne rezultate.
  • Varnejša uporaba: Visoka intenzivnost z nizko frekvenco zagotavlja varno terapijo.
  • Neinvazivna regeneracija: Brez potrebe po nepotrebnih posegih ali bolečih postopkih.
  • Biostimulacija in protibolečinsko delovanje: Magnetoterapija spodbuja naravne procese celjenja in vpliva na signalne poti bolečine.

Z nami dosežite hitrejše in večje učinke, kar pomeni hitrejšo vrnitev k optimalnemu zdravju.

Komu priporočamo magnetoterapijo?

Diamagnetoterapija PERISO predstavlja preboj v neinvazivnem zdravljenju različnih patoloških stanj, z izjemnimi uspehi na področju mišično-skeletnih težav, dermatoloških obolenj, angiologije, flebologije, ter revmatologije.

Ta napredna terapevtska metoda omogoča obravnavo številnih stanj, kjer tradicionalne fizioterapevtske metode ne zadostujejo ali ne prinesejo izrazitega izboljšanja.

Magnetoterapijo v kliniki Medicofit uporabljamo za zdravljenje stanj, kot so:

  • Poškodbe kosti: Vključno z zlomi, psevdoartrozami, in kostnimi edemi.
  • Poškodbe mišic in kit: Za raztrganine, natege mišic ter rupture tetiv in vezi.
  • Degenerativne bolezni: Osteoartroza, obraba hrustanca in degeneracijske tendinopatije.
  • Bolezni hrbtenice: Diskus hernija, išias, artritis in pa tudi po posegih na hrbtenici.
  • Otekline: Vnetni ali posttravmatski edemi.
  • Utesnitve živcev: Sindrom karpalnega kanala, sindrom kubitalnega kanala in številni drugi.
  • Tendinopatije: Teniški komolec, golf komolec, Ahilova tendinopatija, skakalno koleno.

PERISO diamagnetoterapija se je izkazala kot izjemno učinkovita pri akutnih in kroničnih poškodbah mišično-skeletnega sistema, kjer druge terapevtske metode ne prinesejo želenih rezultatov.

Ali ste vedeli, da lahko pri zlomih diamagnetoterapijo uporabljamo že preko mavca? Gre za praktično edino metodo, ki pomaga pospeševati celjenje zlomov takoj po poškodbi.

Posebej smo uspešni tudi pri obravnavi diskus hernije, kjer zmanjšamo bolečino že po nekaj obravnavah, in obstaja celo velika verjetnost popolne resorpcije hernije ob redni terapiji, kar zniža verjetnost potrebe po operaciji.

Foto: Medicofit
Foto: Medicofit

Prednosti diamagnetoterapije PERISO v kliniki Medicofit

Diamagnetoterapija predstavlja napredno obliko magnetoterapije z visoko intenziteto magnetnega polja, ki se razlikuje od klasične prakse, ki se uporablja že več kot štiri desetletja.

Glavna prednost magnetoterapije PERISO je v več tisočkratni intenziteti magnetnega polja, kar prinaša izjemno učinkovitost našega terapevtskega procesa.

Klasična magnetoterapija pogosto hitro doseže svoje meje, saj ne more vplivati na tekočine v telesu. Diamagnetoterapija pa izkorišča moč magnetnega polja za ciljano delovanje na vodo in tekočine v telesu, kar prinaša izjemne rezultate, še posebej v akutnih fazah poškodb.

Presenetljivo je, da je za opazno izboljšanje običajno potrebnih le 10 aplikacij diamagnetoterapije, kar je zelo impresivno v primerjavi s klasično terapijo, ki zahteva tudi do 60 obiskov. Hitrejše okrevanje in vrnitev v normalno aktivnost, z našo napredno terapevtsko metodo, postajata resničnost.

V kombinaciji s preostalimi fizioterapevtskimi tehnikami dosegamo izjemne rezultate, ki spreminjajo način okrevanja in prinašajo trajne koristi za naše paciente. Odkrijte novo dimenzijo zdravljenja in stopite na pot k hitrejšemu ter bolj učinkovitemu okrevanju z diamagnetoterapijo v kliniki Medicofit.

VAŠA POT DO NOVEGA ŽIVLJENJA

Foto: Medicofit
Foto: Medicofit

Viri in literatura

TSEM med swiss SA. (2019). Diamagnetic therapy. Periso. https://medecor.sk/wp-content/uploads/2017/02/CTU-MEGA-20-EN-1st-edition.pdf

Roberti, R., Marcianò, G., Casarella, A., Rania, V., Palleria, C., Vocca, C., ... & Gallelli, L. (2022). Diamagnetic Therapy in a Patient with Complex Regional Pain Syndrome Type I and Multiple Drug Intolerance: A Case Report. Reports, 5(2), 18.

Visconti, S., Torres, F., Cuko, G., Di Pardo, F., & Gosetti, R. (2021). The Effects of a Novel Type of Shock Wave (Diamag-netic Shock Wave) in the Treatment of the Osteoarthrosis of the Thumb: A Case Series Study and a Look upon a Painless Mechano-therapy. J Orthop Res Ther, 6, 1186.