Padavine so čez dan zajele vso državo. Foto: BoBo
Padavine so čez dan zajele vso državo. Foto: BoBo
Sneg
Previdno na cesti. Foto: BoBo

Zaradi snega na cestišču je bilo v nedeljo na cesti Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike, sporoča prometnoinformacijski center. Snežne verige so obvezne na prelazih Ljubelj in Korensko sedlo. Vršič je prevozen samo za osebna vozila z verigami.
Zaradi prometnih nesreč je na primorski avtocesti pred priključkom Senožeče zaprt vozni pas proti Ljubljani, od Senožeč proti Razdrtemu oziroma Ljubljani pa je oviran promet. Od Kozine proti Postojni in na širšem območju razcepov Gabrk in Nanos je na cesti obtičalo več vozil, ki so zdrsnila ali nameščajo verige, zato voznikom priporočajo previdno vožnjo.

Sneži tudi pri vas? Prometne nevšečnosti? Pošljite nam fotografije, posnetke, pa tudi svoja poročila na lokalno@rtvslo.si, ali pa jih naložite na Moj splet.

Do 21. ure velja prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.
Sicer sta zaprti tudi cesti Lipnica-Gobovce (zaradi rekonstrukcije mostu čez Savo v Gobovcah do ponedeljka, 3. decembra, do 5. ure zjutraj) in regionalna cesta Laško-Svetina v Jagočah zaradi poškodbe mostu Jagoče.

Popoldne bo padalo po vsej Sloveniji
Padavine se bodo popoldne nekoliko okrepile in zajele vso Slovenijo. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugje bo večinoma snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 5 do 9 stopinj Celzija.
Ponoči bodo padavine postopno ponehale, od severa se bo začelo jasniti. Burja na Primorskem bo oslabela in ponehala.
Jutri bo večinoma sončno, le ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -6, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.