Popoldansko neurje, ki je povzročalo težave. Foto: Arso
Popoldansko neurje, ki je povzročalo težave. Foto: Arso
Nevihte se bodo nadaljevale v noč, mogoča je tudi toča. Foto: BoBo

Poplave so zajele Koroško in Štajersko, natančneje Prevalje in Dravograd, pa tudi Šentjur, Sevnico in Brežice, je poročala uprava za zaščito in reševanje.

Po poročanju medijev so na Prevaljah meteorne vode zalivale kleti, poplavljenih je bilo okoli 20 objektov. Pod vodo so bile tudi številne ulice in ceste, ki pa so jih gasilci že očistili. Težave je ob meteornih vodah tako kot konec maja povzročil še Štefanov potok, ki bi ga po poročanju Večera morali že zdavnaj sanirati zaradi posedenih cevi, zaradi katerih voda udari na plano in steče po cesti pod železniškim viaduktom v središče kraja. Sanacijo naj bi sicer začeli na začetku julija.

Neurje zajelo vaš kraj? Vabimo vas, da nam pošljete posnetke in pomagate poročati iz lokalnega okolja. E-poštni naslov: aljosa.masten@rtvslo.si

Meteorna voda je zalila stanovanjski objekt tudi v Dravogradu in Prapretnu pri Šentjurju. V kraju Tajhte pri Šentjurju je prišlo do vetroloma. V Dravogradu je voda zalila tudi cesto na relaciji Murnhof–Kozji Vrh. Promet je tam oviralo tudi podrto drevje. Nekaj podrtih dreves je bilo tudi v nekaterih drugih krajih, ki so jih prizadele nevihte.

Tudi na agenciji za okolje (Arso) so opozorili, da je na območjih močnejših neviht mogoč porast hudourniških vodotokov.

Uprava za zaščito in reševanje opozarja, da lahko ponoči nastanejo močnejše nevihte, ki jih lahko spremljajo nalivi, močnejši sunki vetra in morebiti tudi toča. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.


Vreme prihodnje dni

V petek dopoldne se bodo plohe in nevihte nadaljevale, močnejše bodo lahko predvsem na vzhodu. Slabeti bodo začele v popoldanskem času, pozno popoldne pa se bo predvsem na zahodu pokazalo sonce. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 20 do 25 stopinj, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Lahko nastane še kakšna ploha. V nedeljo pa kaže na dokaj sončno in toplo vreme, so še napovedali vremenoslovci.

Neurje se je zneslo nad Koroško
Neurje se je zneslo nad Koroško