Bellevue, Pohorje Foto: what'supcams
Bellevue, Pohorje Foto: what'supcams

Kot je poročal N1, je rahlo pobelilo tudi goro pri Sodražici (858 metrov). Večer pa poroča, da je nekaj snega padlo tudi na vrhu Pohorja, pri hotelu Bellevue, ki leži na okoli 1050 metrih. Fotografije, objavljene na družbenih omrežjih, kažejo, da je snežilo tudi na Veliki planini, Slivnici, Rogli in na Nanosu

Po podatkih agencije za okolje je trenutno največ snega na Kaninu (98 cm), na Kredarici (55 cm) in na Vršiču (21 cm). Najnižja snežna odeja (1 cm) pa je na Predelu (1155 metrov) in Miklavžu na Gorjancih.

V soboto dopoldne so padavine ponehale. Ponekod bo prehodno pihal severni veter. Popoldne bo sončno s kakšno ploho. Dnevne temperature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija, navaja agencija za okolje.

V nedeljo zjutraj bo po nekaterih nižinah megleno, mogoča bo tudi slana. Čez dan se bo postopno pooblačilo. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v južni in zahodni Sloveniji možna kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 5 do 8, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.