Kranjska Gora. Foto: Arso
Kranjska Gora. Foto: Arso

Sneg je popoldne pobelil del Goričkega, snežne plohe pa se pojavljajo tudi ponekod drugod v severni in severovzhodni Sloveniji. Te bodo predvsem na severovzhodu države nastajale tudi ponoči. Lokalno lahko zapade kakšen centimeter snega, piše Meteoinfo Slovenija.

Po navedbah agencije za okolje (Arso) bo popoldne vreme po državi pretežno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihal bo severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

Kredarice. Foto: Arso
Kredarice. Foto: Arso

V noči na nedeljo se bo od severa prehodno spet pooblačilo, mogoča pa bo tudi kakšna manjša snežna ploha, a bo količina padavin majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, ob morju okoli 1 stopinje Celzija.

Jutri čez dan bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo na zahodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija.

Oblačno vreme se bo nadaljevalo tudi v ponedeljek. Popoldne bo na zahodu in jugu začelo rahlo deževati, padavine pa bodo v noči na torek zajele večji del Slovenije. Kot poroča Arso, bo lahko v zatišnih alpskih dolinah snežilo tudi do nižin. V torek dopoldne pa bodo padavine od zahoda ponehale.