Ivan Simič hoče s tožbami oprati svoje dobro ime. Foto: RTV SLO
Ivan Simič hoče s tožbami oprati svoje dobro ime. Foto: RTV SLO
Djordje Perić
Simič Periću s tožbami vrača žogico.
Simič vložil štiri tožbe

Vseh pet zahtevkov se nanaša na domnevne neresnične izjave poslancev Milana M. Cvikla in Brede Pečan, nekdanjega direktorja Davčne uprave RS Stojana Grila in davčnega inšpektorja Janeza Vrhunca. Prav tako zaradi neresnične izjave je Simić vložil še zahtevo za začasno odredbo zoper davčnega inšpektorja Djordja Perića.

Simič želi s tožbami oprati svoje dobro ime in obtoženim dati možnost, da svoje navedbe dokažejo na sodišču.

Cvikl ne bo uveljavljal imunitete
Na tožbo se je odzval poslanec Milan M. Cvikl, ki pravi, da ima Simič ustavno pravico, da ga toži, sam pa se v tem primeru ne bo skliceval na poslansko imuniteto.

Vzroki za spor s Perićem
Sicer je že pred Simičevimi tožbami inšpektor Perić zoper njega vložil dve kazenski ovadbi zaradi krive ovadbe, lažne izpovedi, obrekovanja in zlorabe uradnega položaja.

Simičev spor s Peričem je izbruhnil, ko je davčni inšpektor, ki je vodil postopek zoper Domna Zavrla glede domnevne utaje davkov, spomladi ostal brez službe. Pozneje je bil suspendiran še zaradi nekega drugega prestopka, vladna kadrovska komisija pa je junija ugodila Perićevi pritožbi in odločila, da se lahko vrne v službo.

Nove tožbe na vidiku
Simič je zaradi medijskih afer, povezanih s spori z davčnima inšpektorjema Perićem in Gakom, že nekaj časa razmišljal o odstopu, ali se bo za to zares odločil, pa naj bi sporočil do oktobra. Simič je napovedal, da pripravlja še pet tožb. Ena izmed njih se bo nanašala na Periča, preostale štiri pa na medije, med katerimi so tudi časopis Dnevnik in spletna stran Vest.si.

Simič vložil štiri tožbe