Pretekla sezona je bila ena najuspešnejših v zgodovini kluba, poleg prevlade na domačih tekmovanjih so bili tekmovalci izredno uspešni tudi v tujini. Z željo po ponovitvi in celo nadgraditvi vseh uspehov so Novomeščani vstopili tudi v novo sezono, znova pa stavijo na kombinacijo izkušenosti in mladosti.

Za kolesarje Adrie Mobila (fotografija je arhivska) bo vrhunec sezone Dirka po Sloveniji. Foto: Twitter Adria Mobil
Za kolesarje Adrie Mobila (fotografija je arhivska) bo vrhunec sezone Dirka po Sloveniji. Foto: Twitter Adria Mobil

V ekipi tudi Brajkovič, vodi jo Branko Filip
Ekipa je v večji meri znana, tvorijo jo Janez Brajkovič, Žiga Horvat, Aljaž Jarc, Gašper Katrašnik, Marko Kump, Aljaž Omrzel, David Per, Gorazd Per in Radoslav Rogina, novinec v kontinentalni ekipi pa je Boštjan Murn. Ekipo bo že drugo leto zapored vodil Branko Filip.

"S preteklo sezono sem zelo zadovoljna. Na 24 kategoriziranih dirkah smo nanizali 12 zmag in dosegli še 30 uvrstitev na oder za zmagovalce. Vse to samo s člansko ekipo, skupaj imamo namreč 65 tekmovalcev v šestih starostnih kategorijah in z vsemi skupaj smo nastopili na 73 dirkah in osvojili 83 zmag," je med drugim dejala predsednica kluba Mojca Novak.

Lani prvo ime Marko Kump

Marko Kump je bil v lanski sezoni najboljši mož Adrie. Foto: Dirka po Hrvaški Facebook
Marko Kump je bil v lanski sezoni najboljši mož Adrie. Foto: Dirka po Hrvaški Facebook

Ekipa je po zaslugi Marka Kumpa v pretekli sezoni povsem prevladovala na domačih kategoriziranih dirkah, slavil je namreč kar štirikrat. "Zagotovo bom skušal obraniti domače zmage, če bo zmaga ostala v ekipi, bom enako zadovoljen, kot če sam zmagam. Ob tem pa seveda še kakšno dodati in pripeljati sezono na enako ali višjo stopničko kot lani," je na današnji predstavitvi dejala "dolenjska puščica".

Brajkovič bo prevzel večjo vlogo
Večjo vlogo bo znova prevzel tudi Jani Brajkovič, ki ima po vseh uspehih v poklicni karieri še vedno visoke cilje, a tudi nekoliko drugačno vlogo v ekipi. "Osebno imam svoje cilje in načrte, hkrati pa verjamem, da lahko z mojo pomočjo ekipa veliko več doseže in raste. Mladi me lahko porabijo za pomoč – ne vem vsega, sem pa eden redkih, ki ve, česa vsega ne delati, s tem pa lahko veliko pomagam," je dejal Brajkovič.

Filip: Vsi morajo pridobiti zmagovalno miselnost

Kolesarji Adrie Mobila predstavili načrte

"Lani smo imeli samo dva zmagovalca v ekipi, Marka Kumpa in Dušana Rajovića, letos bomo dali več na širino ekipe in dali več priložnosti drugim kolesarjem. Z Markom ciljamo le na največje dirke, drugje pa bomo dali priložnost drugim. Vsi morajo pridobiti zmagovalno miselnost in zato potrebujejo tudi priložnosti. Mladi imajo ob tem še visoka pričakovanja v reprezentanci do 23 let, zato je tak način dirkanja še toliko pomembnejši. Za zdaj imamo deset zelo dobrih kolesarjev, na polovici sezone se nam priključi še Kristjan Hočevar, ki je bil pri nas kot mladinec, nato pa smo ga posodili v goriški klub Meblo Jogi," je pred začetkom sezone dejal športni direktor Filip.

Ekipa bo sezono začela v Turčiji, nato pa jo čakajo dirke v hrvaški in slovenski Istri, domača dirka za VN Adrie Mobila ter v prvem delu sezone še dirke v Franciji, Bosni in Hercegovini, na Madžarskem in v Avstriji.

Vrhunec sezone Dirka po Sloveniji med 10. in 14. junijem
Vse to bo vodilo do vrhunca sezone – Dirke po Sloveniji, ki bo na sporedu med 10. in 14. junijem. Tudi v drugem delu sezone bo ekipa dirkala po Evropi, njeni člani pa računajo tudi na uvrstitev v reprezentanco za evropsko in svetovno prvenstvo.