Fabio Jakobsen je pravočasno izpeljal zaključno akcijo in zanesljivo dobil 2. etapo. Foto: EPA
Fabio Jakobsen je pravočasno izpeljal zaključno akcijo in zanesljivo dobil 2. etapo. Foto: EPA

Christophe Laporte je zadržal rumeno majico vodilnega. Prvi je začel sprint, na kolo se mu je prilepil moštveni kolega van Aert, a na koncu Jumbo Visma le ni kronala odličnega dirkanja, saj je imel največ moči Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl Team), ki je po desni strani močno pospešil in spet dokazal, da je letos v odlični sprinterski formi. Luka Mezgec je osvojil četrto mesto.

Mezgec stavil na "napačnega konja"
"Res težka etapa, na papirju sicer ravninska, a zaradi vetra zahtevna. Tu sem zato, da poskrbim za "leadout" Dylanu Groenewegnu, ki pa je bil žal dvakrat udeležen v padcu, tako da sem na koncu ostal sam. Malo sem v zadnjih petih kilometrih pomagal tudi Yatesu, ki dirka na generalno razvrstitev. Na zadnjem ovinku sem bil malo preveč zadaj, zbral sem pozicijo za Pedersenom, a žal se mu je snela veriga. Upal sem, da bom v idealni poziciji, moral pa sem potem zakrpati luknjo v sprintu in več kot 4. mesto nisem mogel izvleči," je za Val 202 povedal Mezgec.

Roglič se je brez težav držal najboljših
Etapo je oviral bočni veter, po dveh tretjinah etape so nastali ešaloni, v zaključku je bilo precej nervoze, ritem dirkanja je bil zelo visok. Primož Roglič (v zeleni majici najboljšega sprinterja) je bil ves čas v vodilni skupini, osvojil je 28. mesto, medtem ko so nekateri kandidati za visoka mesta v skupni razvrstitvi, v prvi vrsti branilec naslova Max Schachmann (Bora-Hansgrohe) in dvojec UAE-ja Brandon McNulty in João Almeida, zaostali. Domen Novak (Bahrain Victorius) je bil 94., Jan Polanc (UAE) 116., oba sta zaostala skoraj sedem minut.

Noge so pekle, a Jakobsen je zmogel izjemen finiš
"Na tej dirki v prvih dneh pogosto nastanejo ešaloni, etape pa odločajo sprinti, zato moram svojo priložnost iskati v uvodnih etapah. Včeraj je bila trasa pretežka in smo se raje osredinili na današnji dan. Pri Quickstepu imamo radi ešalone, spredaj smo iz naše ekipe ostali štirje kolesarji. Ni nam bilo lahko, Jumbo Visma je bila spet izredno močna. Čeprav so noge po 60 kilometrih pritiskanja pedal na polno zelo bolele, nam je uspelo," je povedal Jakobsen.

Padec Kruijswijka
Šest kilometrov pred ciljem sta bila v prvi zasledovalni skupini v padec vpletena član Jumba Visme Steven Kruijswijk in Matteo Joergensen iz ekipe Movistar. V skupnem seštevku na prvih treh mestih ostajajo člani Jumba Visme. Roglič in van Aert sta se zamenjala, van Aert je zdaj drugi. Spomnimo, da je bil na lanski dirki Roglič na pragu končne zmage, a mu je veselje preprečil padec v zadnji etapi.