Foto:
Foto:
Kevin Garnett je moral zaradi osebnih napak kmalu na klop.

Los Angeles je po tekmi slavil novega junaka. Standardno dobrima Shaquillu O'Nealu in Kobeju Bryantu se je pridružil še Kareem Rush (18 točk). Rush je imel v končnici povprečje tri točke, na ključni tekmi pa je z metom 6-7 za tri zbijal moralo gostom.

Bryant, O'Neal in Garnett so morali zaradi osebnih napak kmalu na klop. Odsotnost prvih mož so bolje izkoristili Lakersi, ki so v prvi četrtini vodili že za 13 točk. Volkovi so se kmalu vrnili in držali stik z gostitelji vse do konca. V prelomnih trenutkih se je izkazal Rush, ki je zadnji met za tri zgrešil tik pred koncem, ko je bilo srečanje že odločeno.

"V klubu smo vedeli, da je dober strelec, toda prepričan sem, da prav veliko ljudi tega ni vedelo," je o Rushu spregovoril trener Lakersov Phil Jackson. Rush pa je svojo briljantno partijo komentiral: "Bil sem pripravljen. Ko sem zadel prvi met, sem vedel, da bo to zame uspešna noč."

"V letošnji sezoni je bilo veliko vzponov in padcev, vendar smo le našli mesto, ki nam pripada," je po tekmi povedal Bryant. Lakersi se bodo v finalu pomerili z zmagovalcem dvoboja Detroit - Indiana, v katerem Detroit vodi s 3:2.

LA LAKERS (2) - MINNESOTA (1) 96:90
O'Neal 25, in 11 skokov, Bryant 20, Rush 18 (za tri: 6-7), Malone 10 in 10 skokov, Payton 7; Sprewell 27, Garnett 22 in 17 skokov, Szczerbiak 13, Hassell 11, Martin 8.