Aleksej Nikolić je bil na lanskem evropskem prvenstvu odlična menjava za Gorana Dragića. Foto: EPA
Aleksej Nikolić je bil na lanskem evropskem prvenstvu odlična menjava za Gorana Dragića. Foto: EPA

Sportando poroča, da sta košarkar in klub že dosegla dogovor, uradna potrditev iz tabora državnih prvakov pa naj bi prišla v naslednjih dneh.

Evropski prvak v košarki se v zmajevo gnezdo seli iz Nemčije. Tam je igral za Brose Bamberg, v Evroligi je dosegal v povprečju 2,5 točke, v državnem prvenstvu pa 5,3 točke.

Tudi direktor ljubljanskega kluba Roman Lisac je v intervjuju za MMC povedal, da potekajo pogovori s Postojnčanom: "Če me že vprašate, ni skrivnost, da se pogovarjam z Nikolićem. Če bi prišel, bi igral na visoki ravni, imel veliko minutažo in bi bil prvi "play" Olimpije."

V taborju Nikolića so za MMC sicer zanikali pisanje omenjenega portala.

Nadarjeni Črnogorec postal zmaj
V pričakovanju potrditve Nikolićevega prihoda pa je Olimpija potrdila, da so v svoje vrste zvabili 18-letnega črnogorskega bisera Marka Simonovića.

Mladi, 210 centimetrov visoki Črnogorec se bo tako pridružil Issufu Sanonu, prav tako letniku 1999, ter Luki Šamaniću, letniku 2000, trojica košarkarjev pa velja za ene izmed najbolj talentiranih mladih košarkarjev v Evropi.

"Izjemno veseli smo, da smo v igralski kader dodali Marka Simonovića, ki se bo prav zagotovo odlično vklopil v moštvo. Skupaj z Lukom Šamanićem in Issufom Sanonom lahko odkrito trdimo, da ima Petrol Olimpija v svojih vrstah tri izmed najbolj nadarjenih mladih košarkarjev. Želimo, da Petrol Olimpija znova postane valilnica talentov, ne glede na to, ali govorimo o evropskih tekmovanjih ali pa Ligi NBA, in letošnje pripravljalno obdobje je prav zagotovo velik korak na poti k temu, da Ljubljana znova postane eden izmed najboljših razvojnih centrov v Evropi, ki bo privabil v Stožice številne košarkarske strokovnjake in oglednike najbolj uglednih klubov," so zapisali na klubski strani.