Usain Bolt je zabil prva dva gola za ekipo Central Coast Mariners. Foto: Reuters
Usain Bolt je zabil prva dva gola za ekipo Central Coast Mariners. Foto: Reuters
Bolt dvakrat zatresel mrežo v Sydneyju

Za avstralsko zasedbo Central Coast Mariners je na prijateljski tekmi proti ekipi Macarthur South West United v Sydneyju dosegel kar dva gola, njegova ekipa pa je slavila s 4:0.

Svetovni rekorder v tekih na 100 in 200 metrov ter nosilec osmih olimpijskih odličij najbolj žlahtnega leska je bil v uvodni postavi svoje ekipe.

Prvi gol je dosegel v 55. minuti, prodiral je po levi strani, bil je hitrejši od nasprotne obrambe, streljal je in zadel. Drugi gol je zabil v 69. minuti, ko je izkoristil trk igralca in vratarja nasprotne ekipe, žogo je odvzel in jo brez težav zabil. Šest minut pozneje je ob stoječih ovacijah zapustil igrišče.

Vsaj do januarja del avstralske ekipe
"Vedno je nasmejan in prijazen do navijačev, na igrišču pa je zaradi trdega in zagrizenega dela iz dneva v dan boljši. Do januarja prihodnje leto bo zagotovo ostal v našem klubu, a pri nas je vedno dobrodošel in bo lahko ostal, dokler mu bo všeč,"
je nad slovitim atletom navdušen predsednik Marinersov Shaun Mielekamp.

"Na tekmi sem naredil nekaj napak, a sem presrečen in ponosen, da sem dosegel dva gola. V zadnjih mesecih sem zelo napredoval," je med drugim dejal najhitrejši nogometaš na svetu.

Bolt dvakrat zatresel mrežo v Sydneyju