Foto:
Foto:
Deco je zadel dvakrat za novo zmago Barce.
Claudiu Ranieriju se pošteno trese stolček.
Serginho je dobesedno v zadnji sekundi rešil Milan in ga popeljal na vrh Serie A.
Juan Sebastian Veron je zabil evrogol na Friuliju, vendar je Interju zadostoval le za točko.
Roy Makaay je s hat-trickom potopil Borussio iz Dortmunda.
Schalke se lahko za tri točke v Mönchengladbachu zahvali Brazilcu Ailtonu.
Mohamed Zidan je potrdil zmago Werderja v Hannovru.
Patrick Kluivert je poskbel za izpad Chelseaja.
Cristiano Ronaldo s soigralci proslavlja svoj gol na Goodison Parku.
Jeremy Clement (levo) je v 95. minuti zadel z glavo in prinesel točko Lyonu v Monte Carlu.

Spodrsljaj galaktikov je izkoristila Barcelona, ki ima po zmagi nad Mallorco z 2:0 spet 7 točk prednosti.

Milan se je v zadnji minuti izvlekel proti Cagliariju (1:0). Rdeče-črni vodijo na lestvici, enako število točk ima tudi Juventus, ki je v Messini iztržil le točko (0:0).

Bayern je s 5:0 nadigral Borussio iz Dortmunda, vendar so zmagali tudi vsi njegovi zasledovalci. Iz angleškega pokala FA je izpadel Chelsea, Arsenal pa bo moral ponoviti tekmo s Sheffield Unitedom. Za Lille je zadel Mile Ačimovič, vendar je to na gostovanju v Metzu zadostovalo le za točko (1:1).

Španija: Hud spodrsljaj Reala
Vanderlei Luxemburgo je doživel prvi poraz, odkar je sedel na vročo klop Reala iz Madrida. Athletic iz Bilbaa je na stadionu Santiago Bernabeu povsem zasluženo ugnal galaktike v 24. krogu španskega prvenstva z 2:0. Ronaldo, Raul in Zinedine Zidane so bili le rezervisti in gostje so začutili priložnost že v 17. minuti, ko je vezist Pablo Orbaiz s 40 metrov zadel prečko, žoga se je odbila in prešla črto. Sodnik Xavier Moreno Delgado zadetka ni priznal. V 57. minuti je najprej zadel Asier Del Horno, piko na i pa je postavil Andoni Iraola.

Največje navdušenje na Nou Campu se ni zgodilo, ko je dvakrat zadel Portugalec Deco. Bolj glasno je bilo, ko se je na velikem semaforju izpisal izid iz Madrida. Barcelona je brez večjih težav prišla do gladke zmage nad Mallorco (2:0), Katalonci pa so imeli popoln večer, ko je klonil Real. Mallorca je imela najlepšo priložnost v 12. minuti, ko je Cares Puyol naredil prekršek nad Luisom Garcio v kazenskem prostoru. Garcia je sam izvedel najstrožjo kazen, vratar Barcelone Victor Valdes pa je njegov strel odbil.

Koliko časa bo Ranieri še na klopi zdajšnjih prvakov?
Dnevi Claudia Ranierija na klopi Valencie so šteti. Izpad iz Lige prvakov, domačega pokala in katastrofalne predstave v prvenstvu so pošteno načele potrpljenje vodilnih ljudi v klubu. Tokrat je Valencia praznih rok zapustila stadion El Sardinero v Santanderju (0:1). Edini zadetek za gostitelje je v 52. minuti dosegel Mario Regueiro. Tudi Deportivo je daleč od stare slave. Betis je zlahka osvojil tri točke z dvema goloma Marcosa Assuncaa. Darko Kovačević je v 88. minuti prinesel Real Sociedadu pomembne tri točke v boju za obstanek. Ekipa iz San Sebastiana je z 1:0 ugnala Sevillo. Villareal je ugnal Atletico iz Madrida s 3:2, potem ko so gostje po uri igre vodili z 2:0.

Italija: Milan se rešuje v zadnjih sekundah
V 25. krogu Serie A se je zgodila sprememba na vrhu lestvice. Milan je z zadetkom Serginha v 91. minuti premagal Cagliari z 1:0 in prevzel vodstvo. Šok na San Siru se je zgodil v 11. minuti, ko sta z glavami trčila branilec gostov Massimo Brambilla in Andrej Ševčenko. Ukrajinec si je poškodoval ličnico in ne bo nastopil na torkovi tekmi Lige prvakov proti Manchester Unitedu. Milan je imel skozi celo srečanje terensko premoč, v 71. minuti pa so rdeče-črni ostali na igrišču le z 10 igralci. Drugi rumeni karton je prejel Giuseppe Pancaro. Vse je že kazalo na delitev točk, ko je Cafu na desni strani od zadaj odrinil Francesca Pisana, žoga je ostala na črti, Cafu jo je podal na drugo stran kazenskega prostora, kjer je pritekel Serginho in jo s silovitim strelom z levico poslal pod prečko. 59.000 gledalcev na San Siru je bilo navdušenih, igralci Cagliarija pa so protestirali pri sodniku Danieleju Tomboliniju. Alessandro Agostini si je še prislužil rdeči karton. Milan igra zelo slabo, vendar zmaguje, kar je odlika največjih ekip.

Juventusu in Interju le točka
Juventus je v zadnjih štirih krogih zapravil kar 8 točk prednosti pred Milanom. Stara dama je iztržila le točko v Messini (0:0). Najlepšo priložnost je v 81. minuti zapravil Zlatan Ibrahimovic, ko je ustrelil naravnost v vratarja Marca Storarija. Inter tudi po gostovanju v Vidmu ostaja neporažen (1:1). Črno-modri so imeli tri točke praktično že v žepu, potem ko je Argentinec Juan Sebastian Veron z izjemnim strelom s 25 metrov razparal mrežo vratarja Udineseja Morgana De Sanctisa. V zadnji minuti tekme je nezbranost obrambe gostobv izkoristil rezervist Henok Goitom in z glavo ugnal Francesca Tolda.

Evropske ambicije sta ohranila Sampdoria in Roma. Francesco Flachi je dosegel vse tri zadetke za Sampdorio proti Reggini (3:2). Roma je pred 42.000 gledalci na Olimpicu odpravila Livorno s 3:0. V 8. minuti je svoj 19. gol v letošnjem prvenstvu dosegel Vincenzo Montella. Odpor gostov sta strla Simone Perrotta in Francesco Totti.

V nedeljo zvečer bo na sporedu veliki milanski derbi, v vlogi ''gostitelja'' pa bo tokrat Inter. Mu bo Milan prizadejal prvi letošnji poraz?

Nemčija: Bayern napolnil mrežo Dortmunda
Vodilni Bayern je v 22. krogu Bundeslige s 5:0 odpravil Borussio iz Dortmunda. Bavarci so vso jezo po porazu prejšnji teden v Bielefeldu (1:3) stresli na igralce Borussie. Že v 5. minuti je Roy Makaay podal do Hasana Salihamidžića, ki mu z bližine ni bilo težko zatresti mreže. Le minuto zatem je Ze Roberto s sijajno podajo zaposlil Makaaya na desni strani. Nizozemec je ustrelil z 10 metrov, vratar Borussie Roman Weidenfeller pa je zelo slabo posredoval in že je na semaforju pisalo 2:0. Gostje so bili povsem brez idej in v 28. minuti je Makaay z glavo našel Claudia Pizarra, ki je lepo vtekel v prazen prostor in žogo zabil v zgornji levi kot za 3:0. Katastrofa rumeno-črnih se je začela napovedovati v 34. minuti. Mehmet Scholl je z milimetrsko natančno podajo našel Makaaya, ki je hladnokrvno žogo poslal med nogami Weidenfellerja v mrežo. V drugem delu igre so gostitelji le še čakali na zadnji sodnikov žvižg. V 55. minuti je naveza Scholl-Makaay udarila še enkrat in nizozemski stroj za gole je dosegel svoj 52. gol v 74. tekmi v nemškem prvenstvu. To je bil njegov prvi hat-trick v Bundesligi, v Ligi prvakov je trikrat zadel septembra proti Ajaxu. V torek prihaja na razprodani olimpijski stadion Arsenal, obeta se prava poslastica.

Pomembna zmaga Schalkeja
Z zmago s 3:1 na težkem gostovanju v Mönchengladbachu Schalke ostaja na vrhu izenačen z Bayernom. Obe ekipi sta zbrali po 44 točk. Borussia je povedla v 38. minuti, ko je z enajstih metrov zadel bivši igralec Schalkeja Jörg Böhme. Tik pred odmorom je na sceno stopil Brazilec Ailton in po podaji Svena Vermanta izid izenačil. V drugem delu je zadel še dvakrat in spomnil na izjemno lansko sezono, ko je v dresu Werderja dosegel 28 golov.

Bayer in Werder ostaja blizu vrha
Werder je še četrtič zapored zmagal. Lanski prvak je v Hannovru brez težav osvojil vse tri točke (1:4). Ludovic Magnin s prostega strela in Tim Borowski z lepim volejem sta že po sedmih minutah razblinila vse upe Hannovra o morebitnem presenečenju. Zmago gostov je potrdil Egipčan Mohamed Zidan, ki ga je sodišče v Köbenhavnu sredi tedna obsodilo na 60 dni zapora, ker je za 350 evrov kupil ukradeno uro, vredno 16.000 evrov.

Tudi Bayer iz Leverkusna je v spomladanskem delu v odlični formi. Četrto zmago so ''farmacevti'' dosegli v Nürnbergu (2:4). Dvakrat je zadel Dimitar Berbatov. To je odlična popotnica pred torkovim gostovanjem na Anfield Roadu, kjer se bodo v osmini finala Lige prvakov pomerili z Liverpoolom. Lahko odkritje prvenstva Bochum se letos krčevito bojuje za obstanek v prvoligaški druščini. Zmaga nad neposrednim tekmecem Freiburgom s 3:1 je obliž na rane po nesrečnem porazu v Dortmundu. Aleksander Knavs je odigral vseh 90 minut in bil spet steber obrambe.

Anglija: Chelsea izpadel iz pokala FA
Sanje trenerja Chelseaja Joseja Mourinha o štirih lovorikah v eni sezoni so splavale po vodi na tekmi osmine finala pokala FA. Newcastle je na St. James Parku ugnal vodilno ekipo Premier lige z 1:0. Laurent Robert je že v 4. minuti serviral žogo na glavo Patricka Kluiverta, ki je preskočil Williama Gallasa in vratar gostov Carlo Cudicini je bil brez moči. V 24. minuti je Mateja Kežman zadel le prečko. Na začetku nadaljevanja je Mourinho v igro poslal Damiena Duffa, Eidurja Godjohnsena in Franka Lamparda. Wayne Bridge si je poškodoval gleženj in ne bo nastopil na sredini tekmi proti Barceloni, vprašljiv je tudi nastop Damiena Duffa. V 94. minuti je vratar Chelseaja Cudicini podrl Sholo Ameobija in si prislužil rdeči karton. Med vratnici je stopil kar branilec Glen Johnson, ki je strel Roberta obranil. Chelsea je tako izpadel iz pokala FA, prihodnjo nedeljo jih čaka finale ligaškega pokala proti Liverpoolu, že v sredo pa težko gostovanje na Nou Campu.

Rdeči vragi v odlični formi
Manchester United je brez večjih težav v gosteh premagal Everton z 2:0. V prvem delu so Rdeči vragi popolnoma prevladovali na igrišču in v 23. minuti je Cristiano Ronaldo z desne strani natančno podal pred vrata, kjer je Južnoafričan Quinton Fortune z glavo prvič premagal Nigela Martyna. V 58. minuti je Paul Scholes izvedel prosti strel, vratar Martyn je žogo odbil na nogo Ronalda, ki je brez težav zadel za 0:2. Branilci naslova pokala FA v Premier ligi že 16 tekem ne poznajo poraza in bodo nevarni še v vseh treh tekmovanjih. Tudi brez Ruuda van Nistelrooyja blestijo in Milan bo imel v sredo zelo težko delo.

Topničarji so se osramotili
Arsenalov trener Arsene Wenger je na tekmi z drugoligašem Sheffield Unitedom odpočil Thierryja Henryja in Patricka Vieiro. Topničarjem se je odsotnost obeh zvezdnikov zelo poznala in čaka jih ponovljena tekma, saj so na Highburyju iztržili le remi (1:1). V 36. minuti je Dennis Bergkamp namerno udaril Dannyja Cullipa v obraz in si prislužil pot v slačilnico. Gostitelji so z desetimi igralci v nadaljevanju močno pritiskali in v 78. minuti je Robert Pires le zadel za vodstvo Arsenala. V zadnji minuti srečanja je z bele točke izenačil Andy Gray in priboril Sheffield Unitedu povratno tekmo na domačem igrišču.

Francija: Ačimovič zadel, Lillu le točka
Mile Ačimovič je v 26. krogu francoskega prvenstva dosegel svoj četrti gol v letošnjem prvenstvu, vendar je Lille iztržil le neodločen izid v Metzu (1:1). Po golu slovenskega reprezentanta v 7. minuti, so gostitelji izenačili prek Ludovica Obraniaka v 49. minuti na najstrožje kazni.

Marseille je prehitel Lille na 2. mestu. Edini zadetek za zmago varovancev trenerja Philippa Troussierja proti Bastii v gosteh z 1:0 je prispeval Benoit Pedretti v 62. minuti.

Clement rešil Lyon
Na vrhu lestvice je še naprej Lyon, ki ima 6 točk prednosti pred Marseillom. Monaco in Lyon sta se že v petek razšla brez zmagovalca (1:1). V 65. minuti je bil izključen igralec gostov Mickael Essien, ko je v dveh zaporednih akcijah napravil prekršek nad Emmanuelom Adebayorjem. Šest minut pred koncem je zmedo pred vrati Lyona najbolje izkoristil Julien Rodriguez in z osmih metrov poskbel za navdušenje 17.100 gledalcev na stadionu Louisa II. V 95. minuti srečanja je v zadnji akciji na tekmi Juninho Pernambucano s prostega udarca lepo našel Jeremyja Clementa. Ta je prinesel Lyonu zlata vredno točko, ki ga je pripeljala še korak bližje četrtemu zaporednem naslovu prvaka.