Tim Matavž je v letošnji sezoni dvakrat začel na klopi, a vseeno pri tem enkrat zadel in enkrat podal. Foto: EPA
Tim Matavž je v letošnji sezoni dvakrat začel na klopi, a vseeno pri tem enkrat zadel in enkrat podal. Foto: EPA
Dick Advocaat
Dick Advocaat ima s PSV-jem sklenjeno enoletno pogodbo, nizozemsko prvenstvo pa je začel s šokantnim porazom pri RKC Waalwijku. Foto: EPA

Pred letom dni je prvi napadalec slovenske nogometne reprezentance za dobrih šest milijonov evrov prestopil iz Groningena v PSV. Za znameniti klub iz Eindhovna je nato v 44 tekmah zabil 22 golov, a je ob trenerski menjavi postal rezervist. Njegov status se ni spremenil niti ob prihodu trenerja Dicka Advocaata, ki je na začetku priprav javno kritiziral preslabo pripravljenost 23-letnega Šempetrca.

Ginkel: "Matavž si želi stran"
Henk van Ginkel
, Matavžev nizozemski zastopnik, se je v ponedeljek v Voetbol International javno oglasil in izrazil nezadovoljstvo nad vodilnimi predstavniki PSV-ja in njihovim ravnanjem s slovenskim napadalcem.

"Ne morem verjeti, kako PSV ravna z njim. Govorimo o slovenskem reprezentantu. Fant je komaj dobro prišel v Eindhoven. Fred Rutten je bil vesel, da ga je lahko uporabljal, toda Phillip Cocu je izbral Lensa, kot tudi Advocaat. To lahko, samo (pri PSV-ju) morajo dojeti, da želi Tim stran," je bil neposreden van Ginkel.

Advocaat: "Ne moreš biti prvak s samo 11 igralci"
Nemudoma sta se odzvala tako tehnični direktor PSV-ja Marcel Brands in tudi trener Advocaat, Brands je pri tem zatrdil, da klub ni prejel niti ene ponudbe za Matavža.

"Namesto da se van Ginkel prepira s PSV-jem, naj se raje sooči s svojim igralcem. Tim je lani podpisal večletno pogodbo s PSV-jem, gre za sebične interese. Tim se vrača, na zadnjih dveh tekmah je bil dobro pokrit. Ne moreš postati prvak samo z enajstimi igralci," je bil oster odziv Advocaata, ki naj bi znova zgradil šampionski PSV.

Ali je sedem milijonov prava cena?
V torek je nato odgovorni urednik Voetbol Internationala Johan Derksen v televizijski oddaji poročal, da je Benfica povišala svojo ponudbo na sedem milijonov evrov. Predtem so v PSV 4,5-milijonsko ponudbo poslali iz Trabzonsporja, ki pa je v Eindhovnu očitno niso niti dobro pogledali.

Ginkel se je predtem zavedal, da je bila prva ponudba iz Lizbone prenizka: "Razumem, da je 4,5 milijona premalo, toda sedem milijonov za grelca klopi, ki je stal šest milijonov? To je dobra cena. Ne verjamem, da bo lahko gospod Brands še naprej ignoriral dobre ponudbe."