Foto:
Foto:
Alessandro Del Piero je priboril Juventusu tri točke. Stara dama še naprej diha za ovratnik Milanu.
Igralci Mainza so Michaela Thurka dvignili visoko v zrak po zmagovitem golu na tekmi s Schalkejem.
Luis Garcia je dosegel drugi gol za Liverpool.
Barcelona je kljub izključitvi Rafaela Marqueza slavila v La Coruni.
Igralci Lyona so po zmagi v Strasbourgu že na pragu novega naslova.

V Bundesligi je Mainz senzacionalno premagal Schalke z 2:1. Bayern je tako spet zasedel vodilno mesto na lestvici. Lyon, Chelsea in Barcelona so z novimi zmagami prišli še bližje trenutku, ko bodo dvignili pokal za osvojitev državnega naslova.

Italija: Crespo zadeva na pomembnih tekmah
Hernan Crespo je znova dokazal, da je mož odločitve. Na derbiju 29. kroga Serie A je Milan zasluženo ugnal Romo z 2:0. V 64. minuti je po desni strani prodrl Kaha Kaladze in podal v sredino, Cristian Panucci je bil prenizek, Hernan Crespo pa je mojstrsko zadel za vodstvo rdeče-črnih. Sedem minut pozneje je imel še eno veliko priložnost, a je njegov strel z roko blokiral Panucci, ki si je prislužil pot v slačilnico. Z enajstih metrov je zadel Andrea Pirlo. V zadnji minuti je rdeče videl še Francesco Totti. Milan je osvojil tri pomembne točke na vročem gostovanju in ostaja na vrhu lestvice.

Juventus se je dolgo časa mučil z Reggino
Nogometaši Juventusa so imeli precej dela z neugodno Reggino (1:0). Alessandro Del Piero je najprej v 60. minuti z roba kazenskega prostora zatresel prečko, pet minut pozneje pa je izkoristil genialno podajo Zlatana Ibrahimovica s peto in z levico prinesel stari dami tri točke.

Siena je dosegla pomembno zmago v boju za obstanek. Na domačem igrišču je ugnala Lazio z 1:0. Edini gol je dosegel Igor Tudor z glavo. To je bil prvi zadetek Hrvata v dresu Siene. Inter je prišel do pomembne zmage v boju za 3. mesto. Črno-modri so ugnali Fiorentino s 3:1, Sampdoria pa je doma presenetljivo izgubila z Atalanto (1:2).

Nemčija: Schalke doživel boleč poraz
V 26. krogu Bundeslige je za prvovrstno presenečenje poskrbel Mainz, ki je z 2:1 ugnal vodilni Schalke. Za ekipo, ki se bojuje za obstanek v prvoligaški druščini je že v 20. sekundi zadel Fabian Gerber. Gostje iz Gelsenkirchna niso našli pravega odgovora v prvem polčasu. Šele v nadaljevanju so prevzeli pobudo na igrišču. V 70. minuti je Nikolče Noveski napravil prekšek nad Oudejem Kamphuisom v kazenskem prostoru. Najstrožjo kazen je realiziral Lincoln. V 79. minuti je Niclas Weiland poslal predložek pred vrata, kjer se je najbolje znašel Michael Thurk in s sijajnim volejem ugnal Franka Rosta.

Zmago Mainza so z velikim navdušenjem pozdravili v Münchnu. Bayern je ponovno na vrhu Bundeslige. Bavarci so precej težje od pričakovanj premagali Hanso iz Rostocka s 3:1. Uwe Möhrle je v 16. minuti z glavo ukanil Oliverja Kahna in poskrbel za hladen tuš na olimpijskem stadionu. Še pred odmorom je iz bližine izenačil Lucio. Bayern je v 2. polčasu silovito pritisnil. Najprej je v 65. minuti zadel Claudio Pizarro, zmago pa je iz enajstih metrov v 89. minuti potrdil Michael Ballack. V moštvo se je po poškodbi vrnil tudi nizozemski stroj za gole Roy Makaay.

Anglija: Brez sprememb na vrhu lestvice
Chelsea je v 30. krogu Premier lige šele v 2. polčasu strl odpor Crystal Palacea (4:1). Po prvih 45 minutah je bil izid neodločen (1:1). V nadaljevanju sta Joe Cole in Mateja Kežman poskrbela za gladko zmago vodilne ekipe na lestvici. Cristiano Ronaldo je z lepim udarcem z roba kazenskega prostora prinesel Manchester Unitedu zmago proti Fulhamu (1:0). Rdeči vragi za Chelseajem še vedno zaostajajo za velikih 11 točk, imajo pa dve točki več od Arsenala, ki je premagal Blackburn z 1:0. Robin van Persie je v 43. minuti po podaji Ashleyja Cola preigral vratarja Brada Friedla in poslal žogo v prazno mrežo. Na mestnem derbiju v Liverpoolu so Redsi ugnali Everton z 2:1. Že v prvem delu sta zmago Liverpoolu zagotovila Steven Gerrard in Luis Garcia.

Španija: Nova velika zmage Barce
Barcelona je v 29. krogu španskega prvenstva v gosteh premagala Deportivo z 1:0. Po strelu Silvinha v 10. minuti je nogo podstavil Ludovic Giuly in žoga je končala v mreži. Katalonci so imeli pobudo na igrišču vse do konca prvega polčasa. Deco in Samuel Eto'o sta zapravila lepi priložnosti za povišanje vodstva. Po izključitvi Rafaela Marqueza na začetku drugega dela je Deportivo le pritisnil, vendar mu ni uspelo zatresti mreže gostov.

Real se je komaj izvlekel proti Malagi (1:0). V 61. minuti je v svojem slogu zadel Roberto Carlos. Močno je ustrelil s kakšnih 25 metrov z levico in galaktikom ohranil minimalno upanje na nov naslov prvaka. Pomemeni zmagi v boju za uvrstitev v Ligo prvakov sta dosegla Betis in Valencia.

Francija: V Lyonu že pripravljajo slavje
Zadetek Sylvaina Wiltorda v 59. minuti tekme proti Starsbourgu je Lyon še bolj približal k četrtemu zaporednemu naslovu prvaka. Po nedeljskem spodrsljaju Marseilla v Monacu (1:2) je prednost Lyona že velikih 11 točk. Do konca francoskega prvenstva je ostalo le še osem krogov. Lillu v St. Etiennu ni uspelo zatresti mreže gostiteljev (0:0). Mile Ačimovič je bil na igrišču vse do 81. minute. Paris SG je z golom Pedra Paulete v 7. minuti ugnal Auxerre z 1:0 in se mu maščeval za poraz v pokalnem tekmovanju.