Dinamo je odlično odigral prvi polčas, padel v drugem, v podaljšku pa se pobral in dvakrat zadel za potrditev Lige prvakov. Foto: Reuters
Dinamo je odlično odigral prvi polčas, padel v drugem, v podaljšku pa se pobral in dvakrat zadel za potrditev Lige prvakov. Foto: Reuters

Zagrebčani, ki so prvo tekmo izgubili z 0:1, so povratni dvoboj začeli odlično. Že v četrti minuti so izničili gostujočo prednost. Dolgo žogo je naprej poslal vratar Dominik Livaković. Z glavo je do Martina Baturine podaljšal Robert Ljubičić, nato pa je na levi strani prišla do Mislava Oršića. Prvi poskus hrvaškega reprezentanta je ustavil Brice Wembangomo, odbito žogo pa je Oršić poslal v mrežo.

Bodoe/Glimt v 16. minuti ni kaznoval velike napake zagrebške obrambe, ko je povsem sam sredi kazenskega prostora ostal Joel Mvuka, ki pa je zapravil veliko priložnost in streljal mimo vrat. 32. minuta je tekla, ko je Arijan Ademi z roba kazenskega prostora zadel prečko. Tri minute pozneje je Dinamo povišal prednost. Bruno Petković je začel akcijo, podal na desno, kjer je bil Stefan Ristovski, ki je nato poslal predložek v kazenski prostor. Petković je lepo zaustavil žogo in jo velemojstrsko s škarjicami pospravil za hrbet Nikite Haikina.

V drugem polčasu se je domača vrsta osredotočila na branjenje prednosti, toda pasivna igra se ji ni obrestovala, so se pa gostom številni napadi. V 70. minuti je rezervist Albert Groenbaen dobil žogo v bližini kazenskega prostora, z obratom je iz igre vrgel Dina Perića in Ademija, nato pa je premagal še Livakovića.

V podaljšku je Dinamo znova zaigral nekoliko napadalneje. Odločitev je padla v zaključku dodatka. V 117. minuti je Josip Drmić z lepo podajo za hrbet gostujoči obrambi poslal Mahirja Emrelija, ki se je sicer slabo odzval, toda v nadaljevanju akcije je žoga znova prišla do Drmića, ki je streljal z roba kazenskega prostora in med tremi norveškimi branilci našel pot v mrežo. Haikin, ki je pravočasno posredoval ob poskusu Emrelija, je bil daleč iz vrat. Tri minute pozneje je Drmić vpisal še podajo. Protinapad je začel na svoji polovici, ko je prišel tik pred Haikina, pa je podal Petru Bočkaju, ki je zatresel prazno mrežo.

Žreb skupin bo v četrtek ob 18.00.


4. predkrog, povratne tekme, prvaki:
DINAMO ZAGREB - Bodoe/Glimt 4:1 (2:1, 2:0) - podaljšek 0:1
Oršić 4., Petković 35., Drmić 117., Bočkaj 120.; Groenbaek 70.

Trabzonspor - KÖBENHAVN 0:0 1:2

Odigrano v torek:
Crvena zvezda - MACCABI HAIFA 2:2 (2:1) 2:3
Pešić 27., Ivanić 43.; Sundgren 45., Pavkov 90./ag.
Borjan (Zvezda) je v 45. minuti ubranil 11-m Hazizi.

VIKTORIA PLZEN - Qarabag 2:1 (0:1) 0:0
Kopic 58., Kliment 73.; Ozobić 38.

Neprvaki:
PSV Eindhoven - RANGERS 0:1 (0:0) 2:2
Čolak 60.

Odigrano v torek:
BENFICA - Dinamo Kijev 3:0 (3:0) 2:0
Otamendi 27., Silva 40., Neres 43.

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.