Damir Krznar je prepričan, da bo Maribor kmalu našel pot iz velike krize. Za skupinski del Konferenčne lige bo potrebna zmaga v Romuniji. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Krznar je prepričan, da bo Maribor kmalu našel pot iz velike krize. Za skupinski del Konferenčne lige bo potrebna zmaga v Romuniji. Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčani so dvoboj z romunskim prvakom pričakali v največji krizi v zadnjih letih. Za njimi je bil niz šestih porazov, ki so najprej pomenili izpad iz kvalifikacij Lige prvakov, nato iz kvalifikacij Evropske lige, v Prvi ligi pa so 16-kratni državni prvaki na zadnjem mestu.

4500 navijačev v Ljudskem vrtu znova ni videlo zadetka. Foto: www.alesfevzer.com
4500 navijačev v Ljudskem vrtu znova ni videlo zadetka. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Povratna tekma Maribora s Clujem na TV SLO 2

Novi trener Krznar zaupal najstniku Čuku
Po porazu v Domžalah je vodstvo kluba zamenjalo trenerja. Namesto Radovana Karanovića so pripeljali Damirja Krznarja (v začetno postavo je presenetljivo uvrstil 17-letnega Tineta Čuka). Hrvat je poudaril, da gre na vsaki tekmi na zmago, toda če je obramba tokrat opravila posel, je znova manjkalo idej v napadu. Le Marko Božić je bil po enkrat nevaren v vsakem polčasu. Vijoličasti so na sedmih evropskih tekmah kar šestkrat ostali brez zadetka.

Scuffet odbil nevaren strel Božića
Romuni so takoj prevzeli pobudo, prvi nevarnejši strel pa so po napaki v domači organizaciji napada sprožili v 10. minuti, nenatančen je bil Jefte Betancor, tako kot tudi v 15. minuti. Mariborčani, ki so bili zelo oslabljeni brez peterice poškodovanih (med njimi Ažbeta Juga, Maxa Watsona in Martina Milca) ter kaznovanih Jana Repasa in Nemanje Mitrovića, so imeli veliko težav z izhajanjem s svoje polovice in v prve pol ure niso bili nevarni.

Romuni so sprožili 13 strelov, a le trikrat  merili v okvir vrat. Foto: www.alesfevzer.com
Romuni so sprožili 13 strelov, a le trikrat merili v okvir vrat. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličasti so imeli veliko priložnost v 32. minuti. Roko Baturina je v kazenskem prostoru lepo zaposlil Marka Božića, ki je nevarno streljal s 14 metrov, gostujoči vratar Simone Scuffet pa se je izkazal z uspešnim posredovanjem.

Tudi v drugem polčasu malo priložnosti
Tudi uvod drugega polčasa ni prinesel kakšne živahnejše predstave. Romuni so prek Emmanuela Yeboaha zapretili v 56. minuti. Gostitelji so prevzeli pobudo, a nikakor jim ni uspelo priti do zaključnega strela. V 78. minuti so Mariborčani po prvem nevarnejšem napadu po dolgem času iztržili le udarec iz kota, obe ekipi pa sta delovali, kot da sta zadovoljni z začetnim izidom. V 83. minuti je nekaj prostora za strel z 18 metrov dobil Božić, vendar se je Scuffet izkazal.

Ljudski vrt vendarle videl napredek
Božić zapravil dve najlepši priložnosti za Maribor

Konferenčna liga, 4. predkrog, prva tekma:
MARIBOR – CFR CLUJ 0:0
4500 gledalcev

Maribor: Bergsen, Žinič, Šoštarič Karić, Uskoković, Sikošek, Antolin, Vidaković, Čuk (60./Kronaveter), Božić (89./Laušić), Brnić, Baturina (76./Sirk).

Cluj: Scuffet, Manea, Yuri Matias, Burca, Camora, Roger (89./Petrila), Cvek (89./Hoban), Adjei-Boateng (30./Muhar), Yeboah, Deac (73./Malele), Betancor (46./Paun).

Sodnik: Pavel Orel (Češka)

Povratna tekma bo v četrtek, 25. avgusta, ob 19.00.