Foto:
Foto:
David James in Petr Cech sta v zadnji tednih v odlični formi.
Po napakah Manuela Almunie na tekmi z Manchester Unitedom je v vratih Arsenala ponovno stal Jens Lehmann. Nemec je na Villa Parku svoje delo opravil zelo dobro.
V 94. minuti je za navdušenje na San Siru poskrbel Hernan Crespo.
Roma na Olimpicu ni uspela streti odpora Bologne (1:1).
Za zmago Reala proti Espanolu je dva gola prispeval Raul.
Ronaldinho je bil tokrat tragični junak.
Junak srečanja med Bayernom in Bayerjem je bil 20-letni Perujec Jose Paolo Guerrero.
Jari Litmanen je preporodil ekipo Hanse.
Florent Malouda je dosegel drugi zadetek Lyona.

Slab večer Barce (doma ni izgubila že od decembra 2003) je izkoristil Real iz Madrida, ki po zmagi nad Espanolom (4:0) zaostaja le še za 4 točke.

Hernan Crespo je v 94. minuti prinesel Milanu vse tri točke proti Laziu (2:1). Juventus ima po porazu v Palermu (0:1) le še dve točki prednosti.

Manchester City je zares neugodna ekipa za vodilni Chelsea. Londončani so jeseni v Manchestru doživeli edini poraz v letošnjem prvenstvu (0:1). Na Stamford Bridgeu se je tekma končala brez zadetkov.

Manchester United in Arsenal sta zmagala in 12. krogov pred koncem čakata na nov spodrsljaj Chelseaja.

Bayern je v derbiju 20. kroga Bundeslige ugnal Bayer iz Leverkusna z 2:0 in povečal prednost pred Schalkejem na tri točke. Lyon je zlahka odpravil Toulouse (4:0) in je vse bližje četrtemu zaporednemu naslovu francoskega prvaka, saj Lille ni uspel streti odpora Sochauxa (0:0).

Anglija: James spravljal napadalce Chelseaja v obup
Vratar Manchester Cityja je v 26. krogu Premier lige z neverjetnimi obrambami preprečil novo zmago Chelseaja. Manchester City je z borbeno igro prišel do točke na Stamford Bridgeu (0:0). James je v 33. minuti odbil strel Damiena Duffa, pet minut kasneje je Paul Bosvelt s črte odbil strel Williama Gallasa. Največji obrambi sta Jamesu uspeli, ko je Franku Lampardu obranil dva strela v 75. in 94. minuti.

Rdeči vragi še niso rekli zadnje besede
Manchester United je rutinsko ugnal Birmingham z 2:0. Roy Keane je dosegel svoj 50. gol v dresu Manchestra. Zmago je potrdil Wayne Rooney.

Arsenal je dobro prebolel genek poraz z Rdečimi vragi na Highburyju (2:4) in na Villa Parku že v prve pol ure dosegel tri gole. Edu je že v 10. minuti lepo zaposlil Fredrika Ljungberga, ki je z lobom ugnal vratarja Thomasa Sörensena. Šved je le štiri minute kasneje podal do Thierryja Henryja, ki je zadel za 0:2. Po zadetku Ashleyja Cola v 28. minuti je bila tekma odločena. Juan Pablo Angel je le še ublažil poraz Aston Ville.

Ahmed Hossam Mido se po neuspešnih igrah pri Marseillu in Romi odlično znajde na Otoku. Dosegel je dva zadetka pri zmagi Tottenhama nad Portsmouthom s 3:1. Aleksandar Rodić je celo srečanje presedel na klopi gostov.

Italija: Crespo zadel zlata vredne tri točke
Italijansko prvenstvo je po pomembni zmagi Milana v 23. krogu ponovno postalo zelo napeto. Na San Siru je dolgo kazalo, da Milan ne bo znal izkoristiti spodrsljaja Juventusa. Jaap Stam je v 56. minuti podrl Fabia Liveranija in sodnik Roberto Rossetti je dosodil najstrožjo kazen. Massimo Oddo je zadel in Carlo Ancelotti je moral potegniti še zadnjega asa iz rokava. Jona Dahla Tomassona je v 57. minuti zamenjal Andrej Ševčenko. Ukrajinec je v 72. minuti s sijajnim prostim strelom izenačil. Milan je pritisnil na vso moč in v 94. minuti je Kaka zadel vratnico, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Hernan Crespo.

Drugi poraz Juventusa v štirih dneh
Juventus je do prejšnje nedelje izgubil le enkrat. V sredo je klonil doma proti Sampdorii (0:1), v soboto pa še v Palermu z 0:1. Franco Brienza je že v 12. minuti dosegel edini zadetek na tekmi. Vsi poiskusi Stare dame so bili zaman.

Roma je imela priložnost za priključek k vrhu lestvice, a je na Olimpicu le remizirala z Bologno (1:1). Vincenzo Montella je dosegel že 18. gol v letošnji sezoni. Inter ostaja neporažen, črno-modri so zabeležili že 15. remi. V Parmi so gostitelji vodili že z 2:0 in imeli igralca več (v 35. minuti je bil izključen Marco Materazzi). V zadnjih 15 minutah sta Ivan Ramiro Cordoba in Christian Vieri ponovno priigrala točko.

Španija: Real že diha za ovratnik Barceloni
V 22. krogu španskega prvenstva sta bila na sporedu obračuna med obema kluboma iz Barcelone in Madrida. Real je zlahka odpravil Espanol (4:0). V vse boljši formi je Raul, ki je bil v jesenskem delu videti povsem izgubljen. Tokrat je zabil dva gola. Prvič se je med strelce vpisal tudi Danec Thomas Gravesen.

Torres blestel, Ronaldinho grešil
Fernando Torres je že v 2. minuti potisnil žogo mimo vratarja Barce Victorja Valdeza in napovedal zanimiv večer na Nou Campu. Gostitelji so celo tekmo stiskali obroč okoli vrat razpoloženega vratarja Atletica Lea Franca. V 70. minuti je Samuel Eto'o teatralno padel v kazenskem prostoru in sodnik Manuel Enrique Mejuto Gonzalez je dosodil enajstmetrovko. Ronaldinho je ustrelil mimo desne vratnice in šokiral 70.000 gledalcev. V zadnjih trenutkih tekme je Torres ušel obrambi Barcelone, Valdes se ga je le dotaknil (tudi to ni bila enajstmetrovka) in veliki talent španskega nogometa je z bele točke zapečatil usodo Barce.

Deportivo nikakor ne najde prave forme. Diego Tristan je z enajstih metrov zagotovil vsaj točko proti Athletic Bilbau (1:1). Najlepša tekma kroga je bilo srečanje med Real Sociedadom in Valencio (3:3). Po golu Xisca v 89. minuti so gostje že slavili zmago, a je imel Nihat Kahveci drugačne načrte in je izenačil v 93. minuti.

Nemčija: Prednost Bayerna narasla na tri točke
V 20. krogu nemškega prvenstva je vodilni Bayern na olimpijskem stadionu premagal Bayer iz Leverkusna z 2:0. Gostje so prišli v München zelo samozavestni, saj so v prvih dveh tekmah spomladanskega dela Bundeslige dosegli kar 7 zadetkov, prejeli pa nobenega. Nekdanji igralec Bayerna Klaus Augenthaler je zdaj trener Bayerja in želel si je prve zmage ''lekarnarjev'' v Münchnu po 21. oktobru 1989 (0:1). Junak srečanja je bil Jose Paolo Guerrero, ki se je v 45. minuti naslonil na Jensa Nowotnyja, sodnik Michael Weiner pa je pokazal na belo točko.

Roy Makaay je ponujeno priložnost zlahka pretvoril v vodstvo Bavarcev. V nadaljevanju je Bayern zaigral še bolj sproščeno. V 68. minuti je Ze Roberto z natančno podajo našel Guerrera, ki je ustrelil v vratarja Hansa-Jörga Butta, žoga se je odbila nazaj do mladega Perujca, ki je žogo pospravil v prazno mrežo. V vse boljši formi je tudi vratar Oliver Kahn, ki je sijajno obranil strela Andreja Voronina in Dimitarja Berbatova. V treh tekmah spomladanskega dela Kahn ostaja nepremagan.

Ailton rešil točko Schalkeju
Schalke se je na gostovanju v Rostocku izvlekel v 93. minuti (2:2). Po golu Ebbeja Sanda v 25. minuti jim je dobro kazalo, vendar se je Hansa v drugem delu pobrala. Izenačil je Rade Prica v 66. minuti, sedem minut kasneje pa je Magnus Arvidsson povedel gostitelje v vodstvo. Za Hanso je debitiral Finec Jari Litmanen, ki je pokazal, da še ni za staro šaro. Ailton je dobesedno v zadnji sekundi tekme dosegel pomemben zadetek, ki Schalke ohranja v boju za naslov.

Werder je po 50. minutah igre v Wolfsburgu izgubljal že z 0:2. Z napadalno igro v zadnje pol ure igre je lanski prvak izid najprej izenačil, zmago pa jim je prinesel Nelson Valdez tri minute pred koncem. Stuttgart je še naprej v krizi, po Nürnbergu (2:4), je tudi Kaiserslautern s stadiona Gottlieb Deimler odnesel točko (1:1). Hertha je v vse boljši formi, po zmagi v Mainzu s 3:0 je že na 5. mestu.

Francija: Lyon vse bolj beži Lillu
V 25. krogu francoskega prvenstva je Lyon odpravil Toulouse s 4:0 in ima na vrhu lestvice že sedem točk prednosti pred Lillom. Juninho Pernambucano je že v 2. minuti zadel s prostega strela s 30 metrov. Florent Malouda je tik pred odmorom povišal na 2:0. Juninho je v drugem delu še drugič zadel s prostega udarca, piko na i pa je postavil Bryan Bergougnoux.

Lille izgublja priključek
Mile Ačimovič je igral za Lille do 76. minute, vednar njemu in soigralcem ni uspelo streti strnjene obrambe Sochauxa (0:0). Marseille je na Velodromu zanesljivo prišel do polnega izkupička proti Rennesu (3:1). Najlepši zadetek v tem krogu je dosegel Laurent Battles, ki je s škarijcami zadel za 2:0. Mickael Pagis je dosegel hat-trick pri zmagi Strasbourga nad Caenom (5:0) in vodi na lestvici strecev (11 golov) v Franciji.