Luka Dončić je pri 19 letih že postal športnik z najmočnejšo blagovno znamko v Sloveniji. Foto: AP
Luka Dončić je pri 19 letih že postal športnik z najmočnejšo blagovno znamko v Sloveniji. Foto: AP

"Ta nagrada mi veliko pomeni. Še posebno, ker sem bila lani poškodovana. To je dokaz, da šport niso samo rezultati. Za to nagrado je zaslužna vsa ekipa in sponzorji," je prek videoposnetka sporočila alpska smučarka Ilka Štuhec, ki se v Kanadi pripravlja na začetek sezone svetovnega pokala v hitrih disciplinah. Štuhčeva je tudi lani prejela to nagrado, očitno pa ji eno leto premora (zaradi poškodbe kolena je izpustila vso olimpijsko sezono) ni naredilo "škode".

Med moškimi je športna znamka leta košarkar Luka Dončić, ki je tako nasledil Gorana Dragića. Dončić je v lanski sezoni z Realom postal evropski prvak in odšel v Ligo NBA, kjer je pri Dallasu odlično začel sezono in je nosilec igre. Med klubi je spet na vrhu NK Maribor, čeprav v sezoni 2017/18 ni osvojil nobene lovorike.

Na Hrvaškem so nagrade za znamko leta prejeli nogometaš Luka Modrić, atletinja Sandra Perković in nogometni klub Dinamo Zagreb, v Srbiji pa Novak Đoković, atletinja Ivana Španović in nogometni klub Crvena zvezda.

Konferenca z gosti iz 14 držav se bo nadaljevala v petek, v Portorož med drugim prihaja tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.