Odbojkarji ACH Volleyja so v Pliberku osvojili drugo letošnjo lovoriko. Po zmagi v slovenskem pokalu so še devetič v zgodovini postali zmagovalci Srednjeevropske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v Pliberku osvojili drugo letošnjo lovoriko. Po zmagi v slovenskem pokalu so še devetič v zgodovini postali zmagovalci Srednjeevropske lige. Foto: www.alesfevzer.com

Zmago nad ekipo slovenskega trenerja Matjaža Hafnerja, ki jo je v rednem delu na domačem igrišču premagala, to je bil tudi edini poraz slovenskih prvakov, so dosegli nekoliko lažje, kot so številni pričakovali. Bržkone je bila za končni rezultat odločilna končnica drugega niza, pred katero so Ljubljančani zaostajali 19:22, a se z delnim izidom 4:0 rešili, nato pa izkoristili že prvo zaključno žogo.

To je bil tudi edini niz, v katerem sta bila tekmeca izenačena, v prvem in tretjem pa je ACH povedel že na začetku, prednost pa zanesljivo držal vse do konca oziroma jo le še večal.

Varovanci Matije Pleška so srečanje začeli odlično, na roko mu je šla tudi nerazpoloženost domačih igralcev, ki so v avstrijskem polfinalu imeli kar precej dela in so bili zagotovo bolj utrujeni od tekmecev. Z odličnimi servisi Andrije Vilimanovića so Ljubljančani takoj povedli s petimi točkami razlike, nato pa zanesljivo igro niz pripeljali do konca.

Tudi v drugem nizu so na začetku povedli s 7:4, toda nato so domači začeli kazati znake izboljšanja, na deseti točki tekmece ujeli, nato pa nekajkrat prešli v vodstvo. A končnica je pripadla gostom, ki so tako povedli z 2:0.

Kot da bi izgubljeni niz vzel voljo domačim igralcem, še preden so se dobro zavedali, so Slovenci povedli s 6:1. Zanesljiv sprejem je Ljubljančanom omogočil dobre napadalne akcije, ki so jih večinoma tudi uspešno zaključevali. Na drugi strani so bili Avstrijci nerazpoloženi, ko so zaostali za devet točk, je bilo že jasno, da bodo morali predati pokal.

Pri Ljubljančanih je bil s 13 točkami najučinkovitejši Petar Đirlić, pri gostiteljih jih je Matej Mihajlović, eden štirih Slovencev pri Posojilnici Dobu in še lani član ljubljanske ekipe, dosegel 16.

Slovenski uspeh dopolnil Calcit
Odbojkarji Calcita Volleyja so zasedli tretje mesto. V dvoboju zanj so premagali avstrijsko ekipo Union Raiffeisen Waldviertel s 3:1 (21, -23, 16, 23).

Z 18 točkami je bil najučinkovitejši igralec slovenske ekipe Dimitrij Babkov, Andrej Štembergar Zupan jih je dosegel 14.

SREDNJEEVROPSKA LIGA (M)
ZAKLJUČNI TURNIR, Pliberk

FINALE:
ACH VOLLEY - POSOJILNICA DOB
3:0 (17, 23, 15)

ACH Volley: Kovačič, Purič 3, Pavlović 3, Satler, Brulec 1, Đirlić 13, Okroglič, Mantha 1, Vilimanović 3, Pokeršnik 9, Videčnik 6, Polujan 11.

Posojilnica Dob: Landfahrer 1, Hruška, Steiner, Stelmach Kacper, Franetovich 3, Pušnik, Keel 1, Mihajlović 16, Tröthann, Kök 7, Grabmüller 3, Kasnik.

TEKMA ZA 3. MESTO:
CALCIT VOLLEY - UNION RAIFFEISEN
3:1 (21, -23, 16, 23)