Slovenske odbojkarice. Foto: CEV
Slovenske odbojkarice. Foto: CEV

Slovenke, ki so si že zagotovile uvrstitev na EP 2023 in tudi prvo mesto v kvalifikacijski skupini D, se bodo v Mariboru pomerile z Gruzijo. Tekma bo zanje zgolj revijalna, vendar si želijo ostati neporažene.

Slovenske odbojkarice so se uvrstitve na EP, na katerem bodo igrale tretjič, veselile že po štirih krogih kvalifikacij, potem ko so dvakrat premagale Avstrijo, po enkrat pa Gruzijo in Azerbajdžan. Za konec obračunov se bodo v mariborski dvorani Lukna pomerile še z Gruzijo.

Velikonja Grbac: Želimo prikazati najboljšo igro
V slovenskem taboru se od tekmovanja želijo posloviti z novo zmago, kar potrjujejo tudi besede reprezentantke Mirte Velikonja Grbac: "Jutri nas čaka še zadnja tekma. Glede na položaj obeh ekip na lestvici lahko igramo precej sproščeno, kar pa ne pomeni, da ne gremo po zmago. Ker igramo pred domačimi navijači, si seveda želimo prikazati najboljšo igro, se držati sistema. Želimo si zmagati in tako na lep način končati te kvalifikacije."

Grubišič Čabo: Ostati moramo zbrane
"Na tekmi z Gruzijo moramo ostati zbrane. Čeprav tekma ne odloča o ničemer več, jo moramo odigrati dobro in zbrano, brez popuščanja od začetka do konca. Vsi smo seveda že zdaj veseli prvega mesta, ki smo ga osvojili, a kvalifikacij še ni konec. Želimo si jih končati s še eno zmago," razmišlja tudi Julija Grubišič Čabo.

Slovenske odbojkarice so bile na prvi medsebojni tekmi v Tbilisiju prepričljive, od gostiteljic so bile boljše s 3:0.


Kvalifikacije za EP 2023

Sobota ob 15.30:
SLOVENIJA - GRUZIJA