Tina Grudina je bila s 17 točkami najučinkovitejša pri Novogoričankah. Foto: www.alesfevzer.com
Tina Grudina je bila s 17 točkami najučinkovitejša pri Novogoričankah. Foto: www.alesfevzer.com

Novogoričanke si nimajo česa očitati, že s samo uvrstitvijo v polfinale po rangu tretjega evropskega tekmovanja so dosegle največji uspeh v zgodovini slovenske ženske klubske odbojke. Tokrat jih je premagala boljša ekipa, ki igra v enem najmočnejših prvenstev na svetu (lani je zasedla peto mesto, v letošnjem je trenutno na devetem) in pri kateri glavno vlogo igrajo tujke na čelu z reprezentantkami Dominikanske republike. Kljub temu pa so se ji varovanke Vasje Samca Lipicerja odlično upirale na obeh tekmah. Na drugi so bile nekoliko premalo razpoložene v napadu, naredile so preveč napak.

Primorke, ki vodijo v slovenskem državnem prvenstvu, so tekmo sicer dobro začele, se izmenjavale v vodstvu vse do izida 8:7. Nato pa so zašle v krizo, šepal je sprejem, tudi s servisi niso izvajale potrebnega pritiska. Posledica je bil delni izid 5:0, s katerim so se gostiteljice odlepile. V nadaljevanju je igra gostij povsem razpadla, do konca niza so osvojile vsega 14 točk.

Drugi niz je Samec začel z novo podajalko, Klaro Perić je zamenjala Zala Zbičajnik, in to se mu je obrestovalo. Novogoričanke so zaigrale bolje v vseh elementih, Tini Grudina, ki je bila edina razpoložena igralka v prvem nizu, so se pridružile tudi druge, kar se je pokazalo pri rezultatu. Novogoričanke so vodile od začetka do konca niza, ki se je končal z izidom 20:25.

Tudi v tretjem nizu so imele gostje na začetku pobudo, odločilni trenutki, ne samo niza, ampak najbrž tudi tekme, so se odvijali sredi niza, ko je domačim s servisom in blokom z delnim izidom 6:0 uspelo pobegniti. Tekmice so jih nato lovile, toda ujeti jim jih ni uspelo.

Podoben potek je bil tudi v četrtem nizu, na začetku so vodile Slovenke, nato pa so domače spet naredile serijo točk, s katero so si tudi zagotovile zmago.

Pri GEN-I Volleyju je bila s 17 točkami najučinkovitejša Grudina, štiri točke je dosegla z blokom, preostale pa s prvim tempom. Lana Ščuka jih je dosegla 12, Isabel Kovačić devet, od tega dve z asom, Tina Lipicer Samec pa osem, a prav kapetanka je tudi naredila največ napak, njen napad je bil le 19-odstoten. Pri domačih je bila z 21 točkami najbolj učinkovita Elisabeth Martinez.

Sorodna novica ACH Volley ostal brez zmage v Ligi prvakov, Goričanke izgubile prvo tekmo

Pokal Challenge, polfinale, povratna tekma:
AYDIN (TUR) - Gen-I Volley
3:1 (14, -20, 22, 19) 3:2

Aydin BBSK: Martinez 10, Kasapoglu, Gonzalez Lopez 15, Durukan, Nikolova 12, Akyaldiz 1, Turkkan, Demirhan 1, Dal 2, Özbek 1, Sazlidere, Ural, Düzceler 4, Martinez 21.

GEN-I Volley: Kovačić 9, T. Blažič, Ferlinc 2, Zbičajnik 2, Perić 3, Zaplotnik, Lucas 2, Velikonja Grbac 1, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec 8, Zampedri, Grudina 17, Ščuka 12.

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.