Rok Satler je bil med najizkušenejšimi možmi v pomlajeni slovenski reprezentanci. Foto: RTV SLO
Rok Satler je bil med najizkušenejšimi možmi v pomlajeni slovenski reprezentanci. Foto: RTV SLO
Za konec poraz s Slovaki

Slovaki so dobili prvi niz s 25:18, potem ko jim je v končnici uspel delni izid 6:1. Tudi v 2. je kazalo na slavje Slovakov, a je njihove načrte preprečil Mitja Gasparini, ki je bil z izjemnimi servisi najbolj zaslužen, da so Slovenci dosegli 8 točk zapored za 25:20.

Kljub preblisku se igra Kšelovih fantov v naslednjih dveh nizih ni izboljšala. Slovaki so obakrat hitro povedli in tekmo rutinirano pripeljali do konca (-19, -18). Najboljši mož v slovenski reprezentanci je bil Gasparini (15).

Vladimir Pridal, selektor slovaške reprezentance: "Ponosen sem na svoje fante, da se jim je po včerajšnjem porazu uspelo zbrati. Pokazali so odlično igro, čeprav sta nam manjkala dva ključna igralca, toda to so bržkone težave vseh ekip."

Matija Pleško, kapetan slovenske reprezentance: "Tekmeci so bili prepričljivo boljši in jim čestitam za zmago. Drugi niz, ki smo ga dobili, je bil dobljen praktično po zaslugi Gasparinija, v vseh preostalih treh pa nismo bili kos Slovakom. Vseeno lahko rečem, da je bila že uvrstitev na zaključni turnir velik uspeh slovenske reprezentance, še posebej če seštejemo vse težave s katerimi smo se morali ukvarjati v zadnjem obdobju."

Finale:
PORTUGALSKA - ŠPANIJA
2:3 (21, -18, -22, 19, -18)

Za 3. mesto:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA
1:3 (-18, 20, -19, -18)

Slovenija: Gasparini 15, Komel 13, Flajs 11, Vidič 9, Pajenk 6, Pleško 3, Satler 1.
Slovaška: Sopko 21, Diviš in Kmet 11, Kohut 10, Nemec 7, Masny 2.

A. V.

Za konec poraz s Slovaki