Enrik Ostrc, Timi Max Elšnik in Dino Skender na nedeljski tekmi proti Muri (0:0). Foto: www.alesfevzer.com
Enrik Ostrc, Timi Max Elšnik in Dino Skender na nedeljski tekmi proti Muri (0:0). Foto: www.alesfevzer.com

"Glede na okoliščine in zato, ker v napadu potrebujemo malo mišic in dodane vrednosti, razmišljam o tem. Nagibamo se k temu, da bi začel tekmo," je na novinarski konferenci v Stožicah dejal trener Dino Skender. Če bo Olimpija uspešno preskočila šestkratnega prvaka Bosne in Hercegovine, bo prihodnji teden odpotovala v Kazahstan ali na Ciper, saj bo njen tekmec boljši iz dvoboja Kaisar - APOEL.

V začetni postavi naj bi bil tudi drugi novinec Đorđe Ivanović, ki je nedeljsko tekmo proti Muri (0:0) zaradi krčev končal predčasno (v 68. minuti). Ni bil edini, ki je imel te težave, vendar je Skender prepričan, da je najhujše že za njegovimi varovanci: "Energijsko smo srečanje proti Muri, ki je bilo prava moška tekma, uspešno odigrali. Mislim, da ne bomo imeli več takih težav, ampak bomo iz tekme v tekmo boljši."

Vombergar bi lahko proti Zrinjskemu igral že od prve minute

Debitant v evropskih pokalih

25-letni Vombergar je v tej sezoni ruskega prvenstva za Ufo igral na treh tekmah, od tega samo enkrat v začetni postavi. Skupaj je bil na igrišču 139 minut, nazadnje 30. avgusta na domačem dvoboju proti Dinamu iz Moskve (1:1), ko mu je trener za igro namenil 30 minut.

"V zadnjih mesecih sem razmišljal, da je čas za spremembo in da najdem klub, kjer bom dobil več minutaže. To bo moja prva mednarodna tekma v Evropi, zato sem zelo motiviran. Upam, da bom dobil kakšno minuto in pokazal najboljše, kar zmorem," je povedal priljubljeni Vombi, za katerega je bila vrnitev v Ljubljano logična izbira.

Pred dvema letoma v času njegovega prvega obdobja pri Olimpiji po spletu čudnih okoliščin ni bil registriran za nastope v kvalifikacijah za Evropsko ligo, tako da je izpustil tudi dvoboja 4. predkroga proti Spartaku iz Trnave. Tokrat je Olimpija s prvotnega seznama črtala Radivoja Bosića.

"Občutki so krasni. Slovenija in predvsem Olimpija sta moj drugi dom. Vesel sem vrnitve in toplega sprejema. V Ljubljani se res dobro počutim," je za spletno stran Olimpije po torkovem prihodu v Slovenijo izjavil Vombergar, ki je za Ufo na 31 tekmah dosegel dva zadetka. Ljubljančani zanj niso plačali odškodnine, so se pa z Rusi dogovorili glede odstotkov, ki bodo Ufi pripadli pri naslednjem prestopu.

Zrinjski s tekmo manj trenutno sedmi v prvenstvu BiH-a

"Cilj je jasen, in to je napredovanje. Nadejamo se pozitivnega izida, se pa zavedamo, da tekma zagotovo ne bo lahka. Reprezentančni premor nam je zelo koristil, saj je večji del ekipe 14 dni treniral skupaj. Mislim, da smo zelo kakovostno delali na treningih in da smo osvojili številne trenerjeve zamisli. Že v nedeljo proti Muri smo bili predvsem v obrambi na visoki ravni. Rezultat tega je, da nismo prejeli zadetka. Popraviti moramo še nekaj stvari v napadu, potem pa mislim, da bomo videti zelo dobro," je za klubsko spletno stran dodal vratar Žiga Frelih.

Zrinjski je v pretekli sezoni v prvenstvu BiH-a zasedel tretje mesto za Sarajevom in Željezničarjem, v tej sezoni pa je po sedmih krogih z odigrano tekmo manj na sedmem mestu. V soboto je doma z 2:0 ugnal Mladost Doboj Kakanj, potem ko je od 15. minute igral z igralcem več. V 1. predkrogu Evropske lige je s 3:0 izločil Differdange iz Luksemburga.

Nino Kouter je eno pomembnejših orožij Mure. Foto: www.alesfevzer.com
Nino Kouter je eno pomembnejših orožij Mure. Foto: www.alesfevzer.com

"Verjamem, da smo lahko v tej zgodbi uspešni"

V Murski Soboti bo ob 20.15 gostoval petkratni danski prvak in devetkratni pokalni zmagovalec, ki pa je že 25 let brez osvojene lovorike.

Aarhus je v ponedeljek v 1. krogu danskega prvenstva s 4:2 premagal Vejle, v 1. predkrogu Evropske lige pred tremi tedni pa je bil na domačem stadionu boljši od finskega kluba Honka s 5:2. Dva zadetka je dosegel v sodnikovem podaljšku. V pretekli sezoni, ki se je končala konec julija, je zasedel tretje mesto za Midtjyllandom in Köbenhavnom.

"Pričakujem evropski pristop, evropsko raven igre in čvrsto tekmo. Ne smemo prepustiti, da bi nam Danci vsilili svoj način igre, ampak moramo mi vsiliti njim čim več svojega načina. Igralci imajo neizmerno željo in motiv. Aarhus je v napadu izjemno dober pri prekinitvah, temu dajejo velik poudarek. V tem segmentu bomo poskušali biti zelo dobri. Ne smemo razmišljati, da bi bilo prekinitev čim manj, ampak moramo biti čim boljši in konkretni pri teh prekinitvah. Na eni tekmi je mogoče vse. Verjamem, da smo lahko v tej zgodbi uspešni, bomo pa morali za to zelo garati, biti delovni in drzni ter imeti veliko željo," je za klubska družbena omrežja pričakovanja strnil trener Mure Ante Šimundža.

Brez poškodovanega Maruška

Sobočani ne bodo mogli računati na pomembnega branilca Matica Maruška, ki je proti Olimpiji igral le v prvem polčasu. Poškodovano ima stegensko mišico.

Trening Mure so v sredo obiskali tudi člani navijaške skupine Black Gringos ter tako poskrbeli za dodatno motivacijo in podporo svojim nogometašem pred tekmo. V primeru uspeha bo prihodnji četrtek na Fazaneriji gostoval evropski prvak iz leta 1988 PSV Eindhoven.

Šimundžo presenetilo, v kolikšni meri se Danci poslužujejo visokih žog

Evropska liga, 2. predkrog

Četrtek ob 18.30:
OLIMPIJA – ZRINJSKI (BiH)

Verjetni postavi:

Olimpija: Frelih, Pavlović, Korun, Samardžić, Fink, Kapun, Ostrc, Elšnik, Ivanović, Caimacov, Vombergar.

Zrinjski: Brkić, Ibanez, Barbarić, Jakovljević, Tičinović, Jenin, Trebotić, Todorović, Bilbija, Filipović, Ivančić.

Sodnik: Ricardo de Burgos Bengoechea (Španija)


Ob 20.15:
MURA – AARHUS (DAN)

Verjetni postavi:

Mura: Obradović, Šturm, Gorenc, Karničnik, Kous, Kozar, Kouter, Horvat, Filipović, Bobičanec, Maroša.

Aarhus: Eskelinen, Hojer, Hausner, Tingager, Munksgaard, Blume, Olsen, Poulsen, Thorsteinsson, Links, Mortensen.

Sodnik: Giorgi Kruašvili (Gruzija)

Igra se ena tekma. Na obeh stadionih ne bo gledalcev.