Vasiliju Žbogarju se ni izšlo po načrtih. Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy
Vasiliju Žbogarju se ni izšlo po načrtih. Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy

Tretji tekmovalni dan se je začel s čakanjem na veter in kaj kmalu je bilo jasno, da razmere za Izolčana niso dobre, saj se v šibkem vetru v zadnjem obdobju ne znajde najbolje. Prvo regato je sicer začel zelo dobro, bil na začetku v ospredju, potem pa je veter oslabel in po rezultatski lestvici je padel tudi Žbogar - v cilj je prišel kot 36. V drugi regati so bile razmere spet na meji regularnosti in Žbogarju spet ni uspel preboj med najboljše, zasedel je 17. mesto.

"Ne vem, kaj naj rečem, razočaran sem. Ni šlo in ni šlo. Te dni so tu razmere, kakršnih si res nismo želeli, saj mi v zadnjem obdobju v šibkem vetru ne gre nikamor," je po regati povedal slovenski jadralec in nadaljeval: "Zdaj si res lahko samo želim, da bo v prihodnjih dneh malo več vetra, da končno pokažem, kaj znam."

Tudi številni drugi jadralci, ki sodijo med najboljše, so bili na mestih, na katerih si ne želijo biti, na vrhu pa je tisti, ki je tam že zadnji dve leti, Giles Scott. Britanec je z osmim in četrtim mestom v prepričljivem vodstvu v skupnem seštevku, pred drugouvrščenim Estoncem Denissom Karpakom ima 18 točk prednosti. Žbogar na devetem mestu zaostaja za 36 točk.