Trenutek, ko je navijačem Dallasa zastalo srce. Foto: Reuters
Trenutek, ko je navijačem Dallasa zastalo srce. Foto: Reuters

Nesreča se je zgodila na začetku zadnje četrtine, ko je bil končni izid že postavljen. Lastnik Dallasa Jerry Jones je že napovedal, da bo prvi podajalec potreboval operacijo, kar pomeni, da bo Dak Prescott odsoten več tednov.

Succop zadel štiri proste strele
Gostitelji so svoje edine točke dosegli že v prvem napadu, pozneje pa se je izkazalo, da so to tudi zadnje. Na drugi strani je nato za Tampo štiri proste strele zadel Ryan Succop, zmago pa je ob koncu tretje četrtine potrdil Mike Evans, ki je ujel podajo veterana Toma Bradyja.

Polet Justina Jeffersona do zadetka. Foto: Reuters
Polet Justina Jeffersona do zadetka. Foto: Reuters

Presenetljivo gladka zmaga Vikingov
V uvodnem krogu je običajno na sporedu nekaj divizijskih obračunov. Minnesota je presenetljivo gladko premagala Green Bay s 23:7. Blestel je lovilec Justin Jefferson, ki je z ujetimi podajami zbral 184 jardov in dva zadetka. Na drugi strani je MVP lanske sezone Aaron Rodgers ostal brez podaje za zadetek, domača obramba pa mu je prestregla eno podajo.

Jeklarji so se znesli nad Burrowom
Pittsburgh je v gosteh v podaljšku premagal Cincinnati s 23:20. Ob izteku igralnega časa je Chris Boswell zadel prosti strel, dolg 53 jardov. Pri Jeklarjih je blestela obramba, ki je domačega podajalca Joeja Burrowa podrla kar štirikrat, prav tolikokrat pa je prestregla njegovo podajo.

Patrick Mahomes je končal 30 od 39 podaj za 360 jardov. Foto: Reuters
Patrick Mahomes je končal 30 od 39 podaj za 360 jardov. Foto: Reuters

Mahomes igral za petico
Za najboljšo predstavo kroga je poskrbel podajalec Kansasa Patrick Mahomes, ki je pri gostujoči zmagi Chiefsov pri Arizoni (44:21) podal kar za pet zadetkov. Pri rdečih je Travis Kelce zbral 121 jardov, kar je pomenilo, da je tridesetič v karieri premagal mejo stotih jardov.

Vrnitev Wilsona v Seattle
V ponedeljkovi tekmi je Seattle nekoliko presenetljivo premagal Denver s 17:16. Tekma je bila čustveno naelektrena, saj je prav pred to sezono podajalec Russell Wilson zapustil Seattle in pristal pri Denverju. Broncosi so imeli napad ob koncu tekme, a je Brandon McManus 20 sekund pred koncem zgrešil prosti strel, dolg 64 jardov.

Liga NFL, 1. teden

LA RAMS − BUFFALO 10:31
ATLANTA − NEW ORLEANS 26:27
CHICAGO − SAN FRANCISCO 19:10
CINCINNATI − PITTSBURGH 20:23 (podaljšek)
DETROIT − PHILADELPHIA 35:38
MIAMI − NEW ENGLAND 20:7
NY JETS −BALTIMORE 9:24
WASHINGTON − JACKSONVILLE 28:22
CAROLINA − CLEVELAND 24:26
HOUSTON − INDIANAPOLIS 20:20
TENNESSEE − NY GIANTS 20:21
MINNESOTA − GREEN BAY 23:7
ARIZONA − KANSAS CITY 21:44
LA CHARGERS − LAS VEGAS 24:9
DALLAS − TAMPA BAY 3:19
SEATTLE − DENVER 17:16