Green Bay Packersi bodo naslov začeli braniti naslov 8. septembra. Foto: EPA
Green Bay Packersi bodo naslov začeli braniti naslov 8. septembra. Foto: EPA

Lastniki in igralci lige ameriškega nogometa so se konec tedna sporazumeli še o zadnjih podrobnostih nove desetletne kolektivne pogodbe. "Lockout", ki je trajal vse od marca, je grozil začetku sezone 2011. Lastniki so novo pogodbo podpisali že v četrtek, izid glasovanja je bil 31:0, le pri Oakland Raidersih so se zadržali.

Začetek 8. septembra na Lambeau Fieldu
Podpisovanje pogodb in trgovanje igralcev naj bi se lahko začelo v sredo, pripravljalni kampi pa v petek. Pripravljalne tekme bodo na sporedu po prvotnem načrtu sredi avgusta, redni del sezone pa se začenja 8. septembra s tekmo med Green Bayem in New Orlenasom na Lambeau Fieldu. "Dolgo časa smo čakali na ta sporazum, zdaj se bo spet začelo govoriti le o ameriškem nogometu in to je odlična novica za vse," je bil zadovoljen komisar lige Roger Goodell.

Podrobnosti iz nove kolektivne pogodbe niso znane, lastniki naj bi prejeli 53 odstotkov zaslužka, igralci pa 47 odstotkov (po starem 50-50). "Salary cap" oz. denar namenjen za plače igralcev se bo gibal 120 milijonov ameriških dolarjev.