William Accambray je bil s sedmimi zadetki najučinkovitejši posameznik Celja. Foto: www.alesfevzer.com
William Accambray je bil s sedmimi zadetki najučinkovitejši posameznik Celja. Foto: www.alesfevzer.com

Danes smo igrali tako, kot smo se dogovorili, zato čestitam fantom. Izkoriščali smo njihovo menjavo napad-obramba in držali visok ritem s številnimi menjavami.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško
Aidenas Malasinskas (na fotografiji z žogo) je skupaj z Barisom Puhovskim celjski obrambi povzročal veliko preglavic. Foto: www.alesfevzer.com
Celjski navijači so v Zlatorogu pripravili odlično vzdušje. Foto: www.alesfevzer.com
Celjski rokometaši premagali Zaporožje

Slovenski prvaki na tekmi nikoli niso zaostajali, vselej so pridno izkoriščali luknje v obrambi tekmeca, trener Tomaž Ocvirk je imel razpoložene tako rekoč vse igralce. Pivovarji so ob polčasu vodili za štiri gole (18:14).

V nadaljevanju so zapravili kar nekaj lepih priložnosti, gostje so izkoristili krizo v domači igri, počasi, a vztrajno so topili zaostanek, gostiteljem so se približali na vsega gol razlike (27:26) po zadetku Barisa Puhovskega, a so se Celjani še pravi čas zbrali in na krilih Williama Accambraya, Igorja Anića, Blaža Ovnička, Draška Nenadića, Jana Jurečiča in Tilna Kodrina poskrbeli, da je zmaga ostala doma. Odločilni zadetek je v 56. minuti dosegel Anić.

Prvo ime srečanje je bil Motorjev Aidenas Malasinskas, ki je dosegel 10 golov, a brez prave pomoči soigralcev ni mogel zares ogroziti zmage nasprotnika. Pri Celjanih je bil najučinkovitejši Accambray s sedmimi zadetki, Kodrin je dosegel enega manj. Vratar Klemen Ferlin se je izkazal s 17 obrambami.

Z zmago nad Ukrajinci so se Celjani na lestvici skupine B z zadnjega povzpeli na šesto mesto. V naslednjem krogu jih v soboto, 10. novembra, čaka gostovanje v zagrebški Areni.


Izjavi po tekmi:

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Veliko lažje in lepše je priti na novinarsko konferenco kot zmagovalec. Danes smo igrali tako, kot smo se dogovorili, zato čestitam fantom. Izkoriščali smo njihovo menjavo napad-obramba in držali visok ritem s številnimi menjavami. Vedeli smo, da bo prišel tudi padec v naši igri, ki se nam je zgodil v drugem polčasu, a fantje so ves čas verjeli v zmago in svoje sposobnosti in na koncu tudi zanesljivo pripeljali točki na naš račun."

Klemen Ferlin, vratar Celja Pivovarne Laško: "Celotna ekipa je od prvega žvižga dalje verjela v končno zmago. Hvala tudi številnim gledalcem v Zlatorogu, ki so pričarali izjemno vzdušje in nam v drugem polčasu, ko smo padli v igri, veliko pomagali, da smo se ponovno pobrali. A kot sem dejal, ves čas smo verjeli v zmago in jo na koncu tudi dosegli."

Liga prvakov, skupina B, 6. krog

CELJE PIV. LAŠKO - MOTOR ZAPOROŽJE
33:28 (18:14)

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 5, Jurečič, Malus 1, Kljun 1, Kosec, Razgor 1, Ovniček 2, Nenadić 4, Accambray 7, Kodrin 6, Horžen 1, Anić 5, Bećiri.

Motor Zaporožje: Terehov, Bujnenko 1, Kubatko 2, Babičev 4, Malasinskas 10, Puhovski 6, Denisov 1, Doncov, Doroščuk, Kozakevič, Šinkel 1, Kus, Peševski, Soroka 3, Komok, Šelmenko.

Sedemmetrovke: 5/5; 4/8
Izključitve: 10 min; 10 min

PARIS SG - PICK SZEGED
33:31 (15:14)
Šoštarič 1, Henigman, Gaber in Bombač (vsi Szeged) brez zadetka.

FLENSBURG - SKJERN
26:22 (10:10)
Grebenc (Skjern) brez zadetka.

NANTES - ZAGREB
23:20 (10:11)
Kastelic je branil za Zagreb.

Vrstni red: PSG 12, Pick Szeged 10, Nantes in Flensburg po 6, Skjern 5, Celje 4, Zagreb 3, Zaporožje 2.

Danes smo igrali tako, kot smo se dogovorili, zato čestitam fantom. Izkoriščali smo njihovo menjavo napad-obramba in držali visok ritem s številnimi menjavami.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško
Celjski rokometaši premagali Zaporožje