"Dejstvo je, da obstaja velik interes za nastop slovenskih klubov v tem tekmovanju. Z vstopom v Ligo SEHA pripeljemo veliko slovenskih pokroviteljev, hkrati pa pripeljemo trg, ki je zanimiv za tuje vlagatelje, tako da morajo tudi naši partnerji izkoristiti vse svoje znanje in izkoristiti priložnost, da pritegnejo morebitne nove vlagatelje," je dejal direktor pivovarjev Roman Pungartnik. Foto: Slavko Kolar

Združenje Lige SEHA je sredi tega meseca na skupščini v Novem Sadu sprejelo Slovenijo pod svoje okrilje, v teh dneh pa potekajo intenzivni pogovori glede nastopa Celjanov in Velenjčanov v tej ligi.

Pungartnik: Nekaj nejasnosti še ostaja
"Liga SEHA bo v prihodnji sezoni štela 12 ekip. Začela se bo predzadnji ali zadnji teden v avgustu, zaključni turnir pa bo na začetku aprila. V tem trenutku še ni znano, ali bo vodstvo regionalne lige organiziralo kvalifikacijski turnir za nastop tretje slovenske ekipe v tem tekmovanju. Tu je še nekaj nejasnosti, saj se še niso končala državna prvenstva in še niso povsem znane ekipe, ki bodo nastopile v tem regionalnem tekmovanju," je dejal direktor celjskega kluba Roman Pungartnik, ki se je sestanka udeležil skupaj s predstavnikoma velenjskega in mariborskega kluba.

O 150.000 evrih kotizacije ni nihče govoril
"Ob tem je na sestanku beseda tekla tudi o tem, da se bo z vstopom slovenskih klubov Liga SEHA povečala z deset na dvanajst klubov. V javnosti so sicer zaokrožile informacije, da bi s povečanjem lige vse dodatne stroške morali pokriti Slovenci, a ta zadeva ni tako preprosta, saj nihče popolnoma ne ve, za koliko bodo stroški narasli. Številke, ki je zaokrožila po skupščini v Novem Sadu (150.000 evrov, op. STA), na današnjem sestanku ni nihče omenjal, a menim, da to ni težava samo slovenskih klubov, temveč vseh v Ligi SEHA. Glede tega moramo vsi stopiti skupaj in s skupnimi močmi zmanjšati celotne tekmovalne stroške," je še povedal Pungartnik.

Slovenski rokometni klubi iz Celja, Velenja in Maribora se bodo z vodstvom SEHE znova sešli po prvomajskih praznikih, predvidoma med 12. in 16. majem.