Dragan Gajić je na sporni tekmi dosegel 10 golov iz 12 strelov in zanika vsakršno vpletenost v goljufijo. Foto: Reuters
Dragan Gajić je na sporni tekmi dosegel 10 golov iz 12 strelov in zanika vsakršno vpletenost v goljufijo. Foto: Reuters

Vodstvo kluba je moralo zaradi zahteve sodišča poleg Slovencev začasno suspendirati in zamrzniti pogodbe še Nikoli in Luki Karabatiću ter Issamu Teju. Osumljeni rokometaši tako ne bodo dobili oktobrskih plač. Na odločitev sodišča so se v klubu pritožili, epilog pa bo znan 25. oktobra, poroča francoski časnik L'Equipe.

12. maja je Montpellier v domačem prvenstvu izgubil proti Cesson-Rennesu z 28:31, pri čemer so bili na stavnicah na zmago Cesson-Rennesa vplačani nenavadno visoki zneski. Zaradi suma nameščanja izida je policija konec septembra aretirala številne rokometaše francoskega prvaka, med osumljenimi pa so znašli tudi vsi trije slovenski člani Montepelliera Prošt, Gajić in Vid Kavtičnik.

Najuspešnejši francoski klub zadnjih let je zdaj zapustil tudi eden glavnih pokroviteljev, japonsko podjetje Brother. Njihov napis so imeli igralci tudi na dresih. "Etične vrednote in poštenje so za nas ključnega pomena. Žal nam je, a se v takšnih okoliščinah ne čutimo več pripadniki kluba," so v pojasnilu, zakaj odstopajo od pogodbe, dejali dozdajšnji pokrovitelji.