Jakov Fak bo okrepil nemško reprezentanco, ki bo skušala na olimpijskih igrah v Sočiju priti na pota stare slave. Foto: BoBo
Jakov Fak bo okrepil nemško reprezentanco, ki bo skušala na olimpijskih igrah v Sočiju priti na pota stare slave. Foto: BoBo
Jakov Fak o nastopu za Nemčijo

Svetovni prvak je svojo odločitev sporočil na Televiziji Slovenija v pogovoru z Anjo Tomažin v oddaji Ugani, kdo pride na večerjo, na svoji spletni strani pa jo je potrdila tudi biatlonska zveza. Posnetek Fakove izjave si poglejte v videonovici desno.
Ni skrivnost, da so pogajanja z zvezo potekala že dalj časa, vendar je tak scenarij predvideval le malokdo. Očitno je bila nemška ponudba tako izdatna, da Faku ni preostalo drugega, da po Hrvaški pomaha v slovo še Sloveniji.

Hrvati so mu delali težave, Slovenci mu ne bodo
V nasprotju z alpskimi smučarji lahko biatlonci takoj prestopijo v drugo reprezentanco, če imajo dovoljenje zveze. Kot so zatrdili pri slovenski zvezi, bodo upoštevali Fakove želje in mu pri odhodu ne bodo delali težav, tako kot so jih Hrvati pri "prestopu" v Slovenijo.

Vse bo pojasnil na novinarski konferenci
Za dodatna pojasnila smo poklicali Faka, ki pa nam je dejal, da bo vse povedal na tiskovni konferenci, ki bo prihodnji teden. Takrat naj bi prestop obrazložili tudi Nemci.

Zbiralec odličij na največjih tekmovanjih
Fak je prišel na biatlonski zemljevid leta 2009, ko je osvojil bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v individualni preizkušnji na 20 km. Leto pozneje je v Vancouvru osvojil bron v šprintu in po sezoni prestopil v slovensko reprezentanco. Letos je na svetovnem prvenstvu osvojil zlato odličje na individualni tekmi in srebro v mešani štafeti.

Jakov Fak o nastopu za Nemčijo