Rok Marguč bo v Kreischbergu branil naslov svetovnega prvaka v paralelnem slalomu iz Kanade. Foto: EPA
Rok Marguč bo v Kreischbergu branil naslov svetovnega prvaka v paralelnem slalomu iz Kanade. Foto: EPA
Tim Kevin Ravnjak
Tim Kevin Ravnjak bo nastopil kar v treh disciplinah. Foto: Reuters
Deskarji se na SP pripravljajo na Rogli

Zaradi moči slovenskih deskarjev v paralelnih disciplinah, v katerih letos kraljuje dobitnik dveh olimpijskih kolajn Žan Košir, in tudi smučarja Filipa Flisarja bo za Slovenijo bolj zanimiv drugi teden tekmovanj, saj bosta paralelni deskarski disciplini in smučarski kros ob koncu enajstdnevnega prvenstva. Kljub temu pa slovenska reprezentanca že prej računa na kakšno odmevno uvrstitev, predvsem to velja za Cilko Sadar in mladinskega svetovnega prvaka ter osmega z olimpijskih iger v Sočiju Tima Kevina Ravnjaka, ki bosta v snežnem kanalu in tudi v snežnem parku lovila vsaj uvrstitev med deset najboljših.

"Zame bo letos to prva tekma, zato ne vem, kaj lahko pričakujem. Posebnih ciljev si nisem zadala, vsekakor upam, da bi se lahko uvrstila med deseterico. Kaj več pa zdaj ne morem reči, saj niti ne vem, kakšna bo konkurenca. Tekmi bom vzela kot vse druge, svetovno prvenstvo mi niti ne pomeni dosti več od drugih tekem. Imam za malenkost težjo sestavo kot prejšnja leta, nekaj več pa vendarle pričakujem od snežnega žleba," je pred odhodom v Avstrijo dejala Sadarjeva, ki je bila na prejšnjem SP-ju 17. in 11.

Ravnjak, ki bo nastopil v treh disciplinah (tudi v skokih), se na prejšnjem prvenstvu ni uvrstil med 20 najboljših, zato pa je zablestel na olimpijskih igrah, na katerih se je v snežnem žlebu uvrstil v finale in na koncu zasedel osmo mesto. Tudi on letos - pred sezono je bil na operacijah obeh zapestij - ni imel veliko priložnosti za dokazovanje, na svoji edini tekmi svetovnega pokala je zasedel 18. mesto, kar pa ne pomeni, da se v Kreischbergu ne more uvrstiti višje. Poleg Sadarjeve in Ravnjaka bodo akrobatsko ekipo sestavljali še Filip Kavčič, Jan Kralj, Tit Štante, Peter Podlogar, Aljoša Krivec in Urška Pribošič.

Prvenstvo bodo v četrtek s kvalifikacijami odprli deskarji v krosu, na startu bosta tudi Rok Rogelj in Matija Mihič. Tudi onadva letos še nimata nobene tekme svetovnega pokala, potem ko je ena odpadla, bo naslednja šele marca, tako da trenutno ne vesta, kam točno spadata.

SPORED

Četrtek:
deskarski kros, kvalifikacije (Matija Mihič, Rok Rogelj)
akrobatski skoki smučarjev, finale

Petek:
deskarski kros, finale,
snežni žleb, kvalifikacije (Cilka Sadar, Filip Kavčič, Tim Kevin Ravnjak, Jan Kralj, Tit Štante)

Sobota:
snežni žleb, finale

Nedelja:
grbine, kvalifikacije in finale

Ponedeljek:
paralelne grbine, kvalifikacije in finale
snežni park deskarjev, kvalifikacije (Tim Kevin Ravnjak, Peter Podlogar, Tit Štante, Cilka Sadar, Urška Pribošič)

Torek:
snežni park smučarjev, kvalifikacije

Sreda:
snežni park deskarjev, finale
snežni park smučarjev, finale
snežni žleb smučarjev, kvalifikacije

Četrtek:
paralelni slalom, kvalifikacije in finale (Rok Marguč, Žan Košir, Rok Flander, Jernej Demšar, Jure Hafner, Gloria Kotnik)
snežni žleb smučarjev, finale

Petek:
paralelni veleslalom, kvalifikacije in finale (Rok Marguč, Žan Košir, Rok Flander, Tim Mastnak, Gloria Kotnik)
akrobatski skoki deskarjev, kvalifikacije (Urška Pribošič, Tim-Kevin Ravnjak, Aljoša Krivec, Peter Podlogar)

Sobota:
akrobatski skoki deskarjev, finale
smučarski kros, kvalifikacije (Filip Flisar, Blaž Ogorevc)

Nedelja:
smučarski kros, finale

Deskarji se na SP pripravljajo na Rogli