Mark Hafnar je v Oberwiesenthalu osvojil dve medalji. Foto: Twitter
Mark Hafnar je v Oberwiesenthalu osvojil dve medalji. Foto: Twitter

To je konec februarja in začetek marca potekalo v nemškem Oberwisenthalu. Slovenija je bila na njem, posebej v skokih, odlična!

Oberwiesenthal je v svetu nordijskega smučanja znan predvsem kot nekdanja valilnica skakalnih talentov. Najvidnejši predstavnik te šole je bil veliki Jens Weissflog. V zadnjih letih pa so se v Nemčiji razvili tudi drugi nordijski centri, zato so kar malce pozabili na Oberwiesenthal. Mogoče tudi zaradi politične konotacije, saj ta kraj v deželi Saška spada v nekdanjo Vzhodno Nemčijo.

Spored

Ponedeljek, 6. 4., ob 16.25, moška posamična tekma
Torek, 7. 4., ob 16.15, ženska ekipna tekma
Sreda, 8. 4., ob 16.15, mešana ekipna tekma
Četrtek, 9. 4., ob 16.15, moška ekipna tekma

Ta, sicer moderni center, ki ima kar sedem skakalnic, si prizadeva znova priti na zemljevid organizatorjev tekem na najvišji ravni. Odločili so se prirediti mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, in kot po pravilu na teh tekmah odlične rezultate dosegajo tudi slovenski tekmovalci.

Na Televiziji Slovenija si boste lahko od ponedeljka do četrtka ogledali posnetke najzanimivejših preizkušenj, na katerih so blesteli naši športniki. Zanesljivo bo kateri izmed njih že v prihodnji sezoni dobil priložnost za nastop v članski konkurenci.

Posnetke bosta komentirala Aleš Potočnik in Miha Mišič.