Foto:
Foto:

Prva eksplozija je odjeknila, ko se je po besedah prič reševalno vozilo zaletelo v stavbo, v kateri ima prostore mednarodni Rdeči križ. V tej eksploziji je umrlo 10 ljudi, ranjenih je bilo 10. Druga eksplozija, katere tarča naj bi bila policijska postaja na severu Bagdada, je odjeknila 15 minut za prvo. V njej je umrlo 8 ljudi. O tretji eksploziji so poročali eno uro po prvi, vendar o lokaciji in mogočih žrtvah še ni poročil.

V ločenem napadu mrtva dva vojaka ZDA
V eksploziji cestne bombe v Bagdadu sta bila ubita dva ameriška vojaka. Dva vojaka ZDA sta bila v napadu ranjena. Po razglasitvi konca napadov je bilo ubitih že 112 ameriških vojakov.

Eden izmed napadalcev sirske narodnosti
Ameriška vojska je ujela enega napadalca, ki naj bi imel po besedah nekega ameriškega generala sirski potni list. Ameriška vojska je takoj po napadu na bagdadsko policijsko postajo s streli ranila nekega moškega, ki je skušal izstopiti iz avta in vreči granato na policijsko postatajo. Nezavestnega napadalca zdaj zdravijo v neki bagdadski bolnišnici. V treh ločenih bombnih napadih v središču Bagdada je bilo ubitih 34 ljudi, več kot 200 pa je ranjenih. Odkritje sirskega potnega lista pri enem od napdalcev bo potrdilo ugibanja o tem, ali se v Iraku borijo tudi tuji borci.

V nedeljo napen hotel, kjer je bival Wolfowitz
Eksplodiralo je le dan po tem, ko so v bližini hotela Rašid, kjer je bil nastanjen namestnik ameriškega zunanjega ministra Paul Wolfowitz, odjeknilo več eksplozij, pred tem pa je bil hotel še tarča raketnega napada.