Ferrero je umrl blizu Llandudna. Foto: EPA
Ferrero je umrl blizu Llandudna. Foto: EPA

Ferrero, ki je bil v Južnoafriški republiki na službenem potovanju, je v prostem času rad kolesaril. Po nekaterih navedbah naj bi ga med kolesarjenjem zbil avtomobil, po drugih je umrl zaradi srčnega napada. 48-letnega tovarnarja naj bi v Južnoafriški republiki spremljali tudi njegova žena in trije otroci.

"Italija je izgubila poslovneža, ki je predstavljal najboljše lastnosti naš gospodarske zgodovine," je ob Ferrerovi nesreči zapisal italijanski zunanji minister Franco Frattini.

Pokojni Ferrero je koncern, ki velja za enega najuspešnejših in najbolj konservativnih družinskih podjetij v Italiji, vodil skupaj z bratom Giovannijem. Njun oče Michele, najbogatejši Italijan, je podjetje spremenil v svetovnega velikana, ki zdaj ustvari okoli 6,3 milijarde evrov letnega prihodka.

Podjetje, znano tudi po Nutelli in čokoladnih jajcih Kinder, je leta 1942 ustanovil Michelov oče Pietro v mestu Alba na severu Italije, kjer ima še zdaj sedež. Med 2. svetovno vojno je bila čokolada redka dobrina. Ko je starejši Pietro odkril recept: kakav je zmešal z lešniki, ki jih je bilo obilo, je nastal čokoladni namaz Nutella in postal svetovna uspešnica.