Na vlaku je bilo 200 potnikov. Foto: MMC RTV SLO
Na vlaku je bilo 200 potnikov. Foto: MMC RTV SLO

Vlak, ki je vozil med Nimesom in Montpellierem, se je zaletel v drevo, ki ga je na progo podrlo močno neurje v bližini mesteca Le Cres, poročajo francoski mediji. Pri tem je bilo po poročanju spletnega Le Figaroja, ki se sklicuje na poročila gasilcev, težje poškodovanih osem, eno osebo pa so morali s helikopterjem nujno odpeljati v bolnišnico. Nepoškodovane potnike so po poročanju spletnega Le Parisiena prepeljali na postajo Saint-Aunès.
Na kraju nesreče, do katerega je po navedbah francoskih železnic zapleten dostop, tudi zaradi toče, je več kot 80 gasilcev. Poslali so okoli deset reševalnih vozil, pa tudi helikopterje, poroča francoski časnik Le Soir na svoji spletni strani.

Iz francoskih železnic SNCF so sporočili, da je vlak, ki je peljal 140 kilometrov na uro, trčil v drevo okoli 15.45 po lokalnem času, na vlaku pa je bilo 200 potnikov. Promet naj bi znova stekel čez približno dve uri.
"Bili smo na vlaku, ko je začela padati toča v velikosti žogic za namizni tenis, nato pa smo slišali eksplozijo, vlak se je zatresel in nato sem videla ljudi, ki so imeli kri na obrazu," je povedala ena od potnic vlaka. Ena od potnic pa je dejala, da je prišlo do panike in da so nekateri kričali, da gre za teroristični napad.

Nesreča vlaka v Franciji
Nesreča vlaka v Franciji