Foto:
Foto:

V spopadih med pakistanskimi vojaki in pripadniki teroristične mreže Al Kaida, ki v južnem Vaziristanu potekajo že četrti dan, je bilo ubitih 54 ljudi.

Med žrtvami je 35 islamskih skrajnežev in 16 vladnih vojakov, ubiti pa so bili tudi trije civilisti. Vojska je novo ofenzivo začela, ker so propadla pogajanja z lokalnimi poveljniki, ki ščitijo skrajneže.

V odročnih delih Pakistana, ki jih vladna vojska ne nadzoruje, se skriva okoli 600 tujih borcev, med njimi Arabci, Čečeni in Uzbeki.

Eksplozija na zahodu države
Na zahodu Pakistana je odjeknila eksplozija, v kateri je umrl en človek, štirje pa so bili ranjeni, je sporočila pakistanska policija.

Bomba je eksplodirala pred domom nekega vojaškega uradnika, ubila pa je enega izmed njegovih gostov. Ranjena naj bi bila tudi dva telesna stražarja. Odgovornosti za eksplozijo ni prevzel še nihče.

Napad se je zgodil v mestu Dera Ismail Kan, ki leži 320 kilometrov jugozahodno od Islamabada. Gre za predel ob Južnem Vaziristanu, kjer naj bi se skrivali pripadniki teroristične mreže Al Kaida. Njihove položaje so pakistanske sile v petek silovoiito obstreljevale s topništvom.