Foto: Reuters
Foto: Reuters

Aplikacija je na voljo uporabnikom Appla, ki so se predtem naročili na aplikacijo. Kot poroča Reuters, so nekateri uporabniki navajali, da imajo težave z registracijo ali da jim je bilo sporočeno, da so jih dali na čakalno listo, pri čemer so prejeli sporočilo, da se je to zgodilo zaradi velikega povpraševanja.

Po lanskem vdoru v Kapitol 6. januarja so Trumpu zaprli račun na Twitterju, Facebooku in YouTubu, potem ko so ga obtožili, da je s svojimi objavami spodbujal k nasilju.

Cilj Truth Media, ki deluje v okviru skupine Trump Media&Technology, vodi pa ga nekdanji republikanec v predstavniškem domu Devin Nunes, je po lastnih navedbah biti šampion svobode govora, pritegniti pa želijo uporabnike, ki čutijo, da njihova stališča na glavnih družbenih omrežjih zatirajo. Doslej nobeno od novoustanovljenih omrežij, kot so Gettr, Parler ali Rumble, ni niti približno doseglo priljubljenosti, kot jo Twitter, Facebook in YouTube.

Kot je v nedeljo na Fox News dejal Nunes, je njihov cilj, da bo do konca marca aplikacija polno delovala vsaj znotraj ZDA.

Trumpova prva objava na novem omrežju je bila: "Pripravite se! Vaš najljubši predsednik bo kmalu tu!"