Trenutno je skrivnosti kot potrjenih informacij. Foto: EPA
Trenutno je skrivnosti kot potrjenih informacij. Foto: EPA
Osem mrtvih otrok v neki hiši v Avstraliji

V Avstraliji že tako veljajo poostrene varnostne razmere zaradi ponedeljkove drame v kavarni v Sydneyju, zato so Avstralci še toliko bolj šokirani nad tragedijo v mestu na skrajnem severu države.

Policijo so okoli poldneva poklicali sosedje in dejali, da so videli okrvavljeno žensko. Ko so prišli, so našli mrtvih osem otrok. Žensko so zaradi ran odpeljali v bolnišnico, kjer sodeluje z oblastmi pri preiskavi. Aretirali niso nikogar.

Policija je nato sporočila, da je ranjena ženska mati sedmih umrlih otrok.

Ostali brez besed
Premier Tony Abbott je tragedijo v Cairnsu označil kot "srce parajočo" in dodal, da je Avstralija v teh dneh na veliki preizkušnji. "To je zločin, ob katerem človek ostane brez besed. Vsa država bo jokala in molila za te otroke."

Policija v mestu pa je pozvala z mirnosti. "Očitno gre za tragični dogodek, a javnost naj ne bo zaskrbljena. Položaj imamo pod nadzorom, vsi prebivalci ste na varnem," je dejal inšpektor Bruno Asnicar.

Hišo in njeno okolico so zaprli, zato še ni znano, ali se bo morda število žrtev še zvišalo.

Po poročanju avstralskih medijev so v soseski Manoora v predmestju Cairnsa živeli predvsem aborigini, znana pa je bila po visoki stopnji kriminala.

Osem mrtvih otrok v neki hiši v Avstraliji