Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Bližnji vzhod Po izraelski zavrnitvi premirja Galant zagrozil s krepitvijo napadov, če pogajanja ne bodo uspešna

Izraelska vojska je zavzela palestinsko stran mejnega prehoda Rafa med Gazo in Egiptom, tako da dostop humanitarne pomoči v palestinsko enklavo ni več mogoč. Medtem naj bi se v Kairu nadaljevala pogajanja za prekinitev ognja.

149

Rusija Putin ob prisegi za nov šestletni mandat: Dialog z Zahodom je mogoč, a pod enakopravnimi pogoji

Ruski predsednik Vladimir Putin je v Kremlju prisegel za nov šestletni mandat. V govoru je dejal, da je Rusija odprta za sodelovanje z drugimi državami. ZDA in večina držav članic Evropske unije so slovesnost bojkotirale.

360

Maja Sever "Vprašanje je, ali bo evropska politika novinarstvo še naprej štela za javno dobro"

"Na žalost so politični pritiski in poskusi ugrabitve medijev v več državah vse izrazitejši," je v pogovoru za Odmeve poudarila predsednica Evropskega združenja novinarjev (EFJ), priznana novinarka hrvaške javne televizije Maja Sever.

Evropa Policija pregnala propalestinske protestnike na univerzah v Amsterdamu in Berlinu. Protesti drugod.

Nizozemska policija je zjutraj z množičnimi aretacijami prekinila propalestinski protest na Univerzi v Amsterdamu. Policisti so pridržali 140 ljudi, proti študentom pa so uporabili tudi silo in odstranili barikade. Študentje protestirajo v več državah.

74

Vojna v Ukrajini Kijev trdi, da je preprečil ruski načrt za atentat na Zelenskega

Ukrajinska varnostna služba SBU je sporočila, da je preprečila ruski načrt za atentat na ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega in druge visoke ukrajinske predstavnike.

133

Evropa Ši v Pirenejih končal obisk Francije. Macron ga je pozval, naj tesno sodeluje z Evropo.

Kitajski voditelj Ši Džinping je v Pirenejih, kjer ga je v bližini prelaza Col du Tourmalet gostil francoski predsednik Emmanuel Macron, sklenil obisk v Franciji. Sledi obisk Srbije.

5

Več novic iz sveta

ZDA Na sojenju Trumpu pričala Stormy Daniels. Trump jo je na omrežju napadel, nato pa objavo izbrisal.

Tožilstvo je na klop za priče v sodnem procesu proti nekdanjemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu poklicalo pornografsko igralko Stormy Daniels, s pravim imenom Stephanie Clifford.

7

Parlamentarne volitve v Indiji Glas na "festivalu demokracije" oddal tudi Modi, ki se mu nasmiha nov mandat

Parlamentarne volitve v Indiji potekajo v sedmih fazah in trajajo 43 dni. Na vrsti je tretja faza, med katero bodo glasove oddali volivci v 12 zveznih državah. Glas je oddal tudi premier Narendra Modi, ki je sodržavljane pozval k udeležbi na volitvah.

3

Rusija–ZDA V Vladivostoku zaradi kraje aretirali ameriškega vojaka

V Vladivostoku so priprli pripadnika ameriške vojske, ki je bil nameščen v Južni Koreji in se je na lastno pobudo odpravil v Rusijo. Zaradi kraje mu grozi do pet let zapora.

14

Novi črni oblaki nad Boeingom – polet Starlinerja proti ISS-ju tik pred zdajci odpovedan

Prvi testni polet Boeingovega vesoljskega plovila Starliner s posadko je bil tik pred vzletom odpovedan zaradi okvare na ventilu za kisik. Nov polet plovila proti Mednarodni vesoljski postaji (ISS) bodo poskusili izvesti v petek.

28
Več

Evropska unija

V veljavi EU-akt o svobodi medijev

V veljavi je EU-akt o svobodi medijev, ki naj bi zaščitil novinarje v EU-ju pred pritiski, državljanom pa zagotovil dostop do neodvisnih medijskih vsebin. Po prepričanju Bruslja bo zagotovil zaščito svobode medijev in uredniške neodvisnosti.

30

Računsko sodišče: Izterjava nepravilno porabljenih milijard traja predolgo

Izterjava nepravilno porabljenih evropskih sredstev traja predolgo, v poročilu ugotavlja Evropsko računsko sodišče. V obdobju 2014–2022 je bilo nepravilno porabljenih 14 milijard evrov evropskih sredstev.

Evropska komisija: Poljska je obnovila vladavino prava

Evropska komisija namerava zaključiti postopek, ki ga je leta 2017 zaradi skrbi na področju vladavine prava sprožila proti Poljski, so sporočili v Bruslju. Ocenila je namreč, da ni več očitnega tveganja za resno kršenje vladavine prava na Poljskem.

8

70 odstotkov poslancev Evropskega parlamenta ima registrirano dodatno dejavnost

Raziskava združenja Transparency International EU sproža pomisleke o navzkrižju interesov poslancev Evropskega parlamenta, saj jih ima kar 70 odstotkov prijavljene dodatne dejavnosti. Šest poslancev s stranskim delom zasluži več kot s poslansko plačo.

85
Več

Izbor

30. obletnica predora Evrotunel, "najbolj vznemirljiva razvojna priložnost v Evropi", ni upravičil pričakovanj

Mineva 30 let od odprtja Evrotunela, železniškega predora, ki se vije 50,5 kilometra pod Rokavskim prelivom. Predor je povezal Veliko Britanijo s kopensko Evropo, vendar ju tehnološki dosežek po treh desetletjih ni zbližal.

58

MMCpodrobno 20 slovenskih let v Evropski uniji: zvezda Evrope ali misija izgubljenih priložnosti?

"Slovenija je svoj cilj dosegla, ko je postala članica EU-ja, potem je samo še brezciljno tavala po evropskem vesolju," je zapisala Mojca Širok. Morda – a dejstvo je tudi, da tujina Slovenijo vidi mnogo boljše, kot sami sebe dojemamo doma.

Intervju "Nemčija želi zaščititi Jude le, dokler so ti pripravljeni reproducirati protimuslimanski diskurz"

V Nemčiji oblasti Jude, ki nočejo reproducirati protimuslimanskega rasizma, obtožujejo antisemitizma in protinemškosti ter jim očitajo, da so nevarni za družbo, je za MMC dejala nemško-izraelska judovska protisionistična queerovska aktivistka Udi Raz.

69

Okolje “Ne moremo biti prepričani, da bo poletje 2024 vroče, a kaže se jasen nagib k toplejšim poletjem"

Služba EU-ja za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus je v ponedeljek predstavila poročilo o stanju podnebja v Evropi za leto 2023 in nazorno predstavila množico podnebnih pretresov, ki so se lani na tej celini odrazili kot ekstremni vremenski pojavi.

61

Okolje Sejanje oblakov: Nevihtna apokalipsa v Dubaju načela razpravo o umetnih posegih v vreme

Ob silovitem neurju, ki se je prejšnji teden razbesnelo nad Dubajem in povzročilo rekordne poplave, so se pojavili namigi, da bi k ujmi lahko pripomogel emiratski program sejanja oblakov. Za ene je to rešitev za sušo, za druge nevarno poseganje v naravo.

253

Razmere na Kosovu Boštjan Anžin: "Za resen preboj v diplomaciji bo samo posredovanje od zunaj premalo"

"Živeti na severu Kosova je v bistvu življenje med dvema ognjema, med Kurtijem in Vučićem. Prebivalci so pogosto slabo obveščeni, še posebej o ukrepih, ki naj bi se jih neposredno dotikali," ugotavlja dopisnik RTV Slovenija iz Beograda Boštjan Anžin.

13

Intervju Tariq Ali: Zahod Izraelcem ne želi soditi, oznaka genocid pa je pri tem težava, zato se ji upirajo

Ima Iran pravico do samoobrambe, jo imajo Palestinci? Je to, kar gledamo v Gazi, genocid in ali se lahko regionalni konflikt napihne v kako večjo, svetovno vojno? O tem je v oddaji Marcel govoril britanski novinar, zgodovinar in aktivist Tariq Ali.

68
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov