Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Svinjski file posolimo in popramo ter ga na hitro popečemo v ponvi. Pečico ogrejemo na 160 °C. Ko je meso lepo pečeno, ga postavimo v pečico za 15–20 minut. Če želimo imeti meso bolj rožnate barve, je 15 minut pečenja dovolj.

Medtem ko se meso peče, pripravimo omako. V lonec damo malo sladke smetane, hren, sol in poper. Na malem ognju omako lepo zgostimo. Olupimo zeleno, jo narežemo na majhne koščke in damo kuhati v kombinacijo vode in mleka. Zeleno zalijemo le toliko, da je pokrita.

Kuhamo 20 minut, nato dobro pretlačimo, solimo po okusu. Med tem časom skuhamo tudi brokoli. Za polnejši okus dodamo še preostanek sladke smetane. K pireju zelene lahko dodamo malo pesinega soka. Jed naložimo na krožnik.