Glasbenik je nad novico navdušen. Foto: EPA
Glasbenik je nad novico navdušen. Foto: EPA
Sorodna novica Združeno kraljestvo se pripravlja na veličastno praznovanje 70-letnice Elizabetinega vladanja

Kraljica Elizabeta II. je 6. februarja dopolnila platinasto obletnico na prestolu – na ta dan pred 70 leti je namreč umrl njen oče, kralj Jurij VI. Osrednji dogodki, povezani s praznovanjem, bodo osredotočeni na prvi junijski konec tedna, ko bo minilo tudi 69 let od njenega kronanja. Britanci bodo takrat uživali v štirih dela prostih dneh, v okviru katerih BBC načrtuje tudi velik koncert, na katerem se bodo opernim pevcem in orkestru pridružila tudi imena svetovnega popa in rocka.

Kot enega izmed prvih nastopajočih na prazničnem dogodku Platinum Party v Buckinghamski palači so imenovali Georgea Ezro. "Ne morem vam povedati, kako vzhičen sem, da bom del koncerta za kraljičino platinasto obletnico. Kako neverjetna čast je, da so me to prosili," je dejal 28-letnik in napovedal, da bo v palačo prinesel "pop and roll" (mešanica popa in rock'n'rolla), poroča Guardian.

Koncerta, ki bo potekal 4. junija, se bo v živo udeležilo kar 10.000 ljudi – polovica bo "navadnih smrtnikov", preostale brezplačne vstopnice pa bodo na voljo različnim dobrodelnim organizacijam. Zabava naj bi potekala pred palačo, napovedano je več odrov, dogodek bodo popestrile tudi raznovrstne projekcije, tudi po obličju palače.

Njen diamantni jubilej so pred desetimi leti sicer popestrili tudi Elton John, Robbie Williams in Kylie Minogue, šušlja pa se, da naj bi se letošnjim nastopajočim pridružile tudi legendarne Spice Girls.