Malčku sta novopečena starša nadela ime Adam Charles. Foto: EPA
Malčku sta novopečena starša nadela ime Adam Charles. Foto: EPA
Malček se je rodil v veliko družino.
Dva otroka sta Janise umrla, eden pri porodu, drugi pa je bil star že nad trideset let. Foto: EPA
Adriana Iliescu
Rekorderka nad rekorderkami je rodila pri 66 letih. Foto: EPA

Janise Wulf, ki je imela pred tem že enajst otrok, dvajset vnukov in tri pravnuke, je v petek rodila dobre tri kilograme težkega sina. Družinski člani so povedali, da je porod potekal brez težav, čeprav jih je skrbelo za materino zdravje, saj je Janise sladkorna bolnica.

Pred porodom je imela ves teden visok krvni tlak, zatekali so ji udi, zato so se zdravniki odločili, da bodo en teden prej, kot so sprva načrtovali, opravili carski rez.

Wulfova in njen tretji mož, 48-letni Scott, sta rdečelasega sina poimenovala Adam Charles Wulf. Sicer ima Adam le tri leta in pol starejšega brata Iana in 10 polbratov in polsester.

Najstarejši polbrat jih ima 40
Kot je povedala novopečena mati, Iana ni želela vzgajati samega, brez mlajših bratov in sester, zato se je vnovič odločila za umetno oploditev, s pomočjo katere je bil oplojen tudi Ian. Njegov najstarejši polbrat je star že štirideset let. Poleg tega je imela Wulfova dva otroka, ki sta umrla, eden kmalu po porodu, drugi pa je bil star nekaj čez trideset let. Njen najmlajši pravnuk Quinten Myers je le nekaj mesecev starejši od njenega najmlajšega sina Adama.

Slepa prababica ima veliko časa
Janise je dejala, da se bodo otroci med seboj klicali kar bratranci, saj bi drugače v hiši že lahko prišlo do zmešnjave. Dodala je, da si je želela imeti otroka s Scottom, ki iz prejšnjega zakona nima potomcev, saj jih ni mogel imeti. "Ne delam več in imam veliko časa, ki ga lahko posvetim svojim otrokom," je zaupala Janise, ki je že nekaj časa slepa, in dodala: "Tudi mož je že upokojen in mi lahko pomaga pri vzgoji ter drugih hišnih opravilih."

Le štiri ženske, starejše od 60 let, so rodile
Najstarejša porodnica je bila stara 66 let. To je bila Romunka Adriana Iliescu, ki je s carskim rezom rodila 15. januarja lani. V Guinnessovi knjigi rekordov pa sta navedeni še dve ženski, ki sta bili ob porodu stari nad 60 let. To sta Italijanka Rosanna Della Corte, ki je bila ob rojstvu svojega otroka leta 1994 stara 63 let, prav toliko pa jih je imela tudi Acheli Keh iz Kalifornije, ki je rodila leta 1996.