Družina Duggar avgusta leta 2007, ko se je zakoncema rodil 17. otrok. V naslednjih dveh letih sta na svet prijokala še dva Duggarja, zadnja je bila deklica Josie, ki se je rodila kar tri mesece prezgodaj, a so jo zdravniki uspeli ohraniti pri življenju. Foto: AP
Družina Duggar avgusta leta 2007, ko se je zakoncema rodil 17. otrok. V naslednjih dveh letih sta na svet prijokala še dva Duggarja, zadnja je bila deklica Josie, ki se je rodila kar tri mesece prezgodaj, a so jo zdravniki uspeli ohraniti pri življenju. Foto: AP
Josh Duggar ne skriva svojih političnih ambicij: z ženo Anne sta se po rojstvu tretjega otroka preselila v Washington, kjer je do izbruha afere zaradi spolnega nadlegovanja deloval kot lobist pri krščanski skupini, ki se zavzema za družinske vrednote. Foto: Reuters

Resničnostna oddaja 19 Kids and Counting spremlja življenje družine Jima Boba in Michelle Duggar z ameriškega Juga (od kod pa drugod), globoko vernih zakoncev, ki se jima je v nekaj več kot dveh desetletjih skupaj rodilo 19 otrok, zadnja hčerka Josie po hudih zapletih leta 2009. Ker sta zdaj na pragu 50, je zgodba o naraščaju zanju verjetno končana, a še vedno obstaja žarek upanja, da prilezeta na okroglih 20. Leta 2011 bi se jima načrti skoraj uresničili, a je Michelle otroka po nekaj mesecih nosečnosti izgubila.

Tontitown zagrnila tema
Pred nekaj tedni pa so idilo družine iz mesteca Tontitown v zvezni državi Arkansas začele kaliti obtožbe o spolnem nadlegovanju, ki naj bi ga zakrivil najstarejši sin Duggarjevih, Josh. Zdaj 27-letni oče treh otrok (da, tudi sam si z ženo marljivo prizadeva za številčno družino) naj bi namreč leta 2002, ko jih je štel komaj 14, zlorabil pet deklic, nekatere izmed njih naj bi bile celo njegove mlajše sestre.

Duggar mlajši se je hitro uklonil pod pritiskom in vse skupaj priznal, v izjavi za javnost je povedal, da svoja dejanja globoko obžaluje, jih je pa že pred leti priznal svojim staršem, ki so mu pomagali, da je spet stopil na pravo pot. Poleg tega, da so pri TLC-ju zdaj s programa umaknili serijo, je Josh odstopil z vodilnega položaja pri neki krščanski lobistični skupini. Njegova žena Anna, ki je trenutno noseča z njunim četrtim otrokom (saj smo že omenili, da stopata po poti Joshevih staršev), pravi, da je bil Josh z njo vedno iskren in ji je že pred poroko priznal svoje najstniške napake.

Podpornik Huckabee
Afera se je razvila celo do te mere, da je Joshu Duggarju podporo javno izrekel Mike Huckabee, ki upa na republikansko predsedniško nominacijo, na svoji strani na Facebooku je politik zapisal: "Josheva dejanja iz najstniških let so, kot jih je opisal sam, nesprejemljiva, a to ne pomeni, da mu jih ne moremo odpustiti."

Spet drugi pa Duggarjevim niso tako naklonjeni. Mama June, nekdanja zvezdnica zdaj ukinjenega v uvodu omenjenega šova Here Comes Honey Boo o disfunkcionalni družini male tekmovalke na otroških lepotnih izborih Alane Thompson, bolj znane pod vzdevkom Honey Boo Boo, iz podeželske Georgie, je napovedala tožbo proti TLC-ju, če s programa ne bi nemudoma umaknili tudi oddaje 19 Kids and Counting, saj so se za takšno potezo odločili v hipu, ko je javnosti postalo znano, da se June videva s svojim nekdanjim partnerjem, obsojenim spolnega nadlegovanja, ki je zaradi pedofilije za zapahi preživel deset let.