Ko smo zares začudeni, izbuljimo oči. A še zdaleč ne toliko kot Američanka Kim Goodman. Njene oči skočijo iz očesnih jamic za kar 12 mililimetrov. Foto:
Ko smo zares začudeni, izbuljimo oči. A še zdaleč ne toliko kot Američanka Kim Goodman. Njene oči skočijo iz očesnih jamic za kar 12 mililimetrov. Foto:

Potem ko smo pred kratkim predstavili najbolj nenavadne oziroma zanimive primerke iz živalskega sveta, ki so se zaradi svojih posebnosti zapisali v najbolj znano knjigo rekordov na svetu, vam tokrat predstavljamo še človeške "presežke". Nekateri so se s posebnostjo, ki buri duhove in jemlje dih, rodili, drugi so morali pokazati disciplino in železno voljo, da so se prebili iz povprečja.

Tukaj in tukaj si lahko ogledate še nekaj "odbitih" Guinnessovih rekordov.

Oglejte si spodnje fotografije in pomislite, ali bi se tudi vi ali kakšen vaš znanec ali družinski član lahko znašli v kategoriji "nenavadno človeško telo". Pošljite fotografijo na Moj splet pod zaznamek "guinness" ali opišite vašo spretnost v komentarjih pod novico!

Anja Pavlič

Na Novi Zelandiji rojeni, v Avstraliji pa živeči Lucy Diamond Rich si je mesto med rekorderji priboril z veliko bolečine in potrpljenja. Velja namreč za človeka z največ tetovažami na svetu, zanje je porabil več kot tisoč ur. Za cilj si je zadal, da na njegovem telesu ne bo vidnega niti delčka kože. Tako ima s črnilom prekrite tudi veke, kožo med prsti na nogah, ušesa in celo dlesni.
Maja leta 2000 je škotinja Elaine Davidson prvič postala rekorderka, ko so pristojni na njenem telesu prešteli natanko 462 okraskov, izmed tega 192 na obrazu. Leto pozneje je to število še popravila, na 720 okraskov.
Koliko časa za umivanje, sušenje in česanje svojega naglavnega okrasja porabi Šie Čiuping, ni znano. Znana pa je natančna dolžina Kitajkinih las, ki veljajo za najdaljše na svetu in so bili izmerjeni maja leta 2004 - 5,627 metra. Ostrigla si jih ni od leta 1973.
Danes 15-letni Indijec Devendra Harne se je rodil s skupno 25 prsti. Dvanajst jih ima na levi in desni roki, še 13 pa na obeh nogah skupaj.
Najbolj 'sveži' rekord v tem izboru drži Britanec Joe Allison. Aprila lani mu je uspelo na obrazu hkrati obdržati kar 16 kavnih žličk - brez uporabe lepila, seveda.
Si predstavljate, kaj bi sploh lahko počeli s svojimi rokami, če bi bili vaši nohti na rokah skupaj dolgi neverjetnih osem metrov in 65 centimetrov? Američanka Lee Redmond si nohtov ni postrigla od daljnega leta 1979, zanje temeljito skrbela in z njimi tudi zaslovela. Najdaljši izmed rekorderjev je noht na desnem palcu - meri kar 90 centimetrov.
Rekorder prav posebne vrste je tudi Bernie Barker, ki je najstarejši striptizer na svetu. S to veščino se je začel ukvarjati leta 2000, pri 60 letih, ker je želel po raku na prostati priti v formo. V striptizu se je tako 'našel', da je kar sedem let vsak večer nastopal v klubu v Miamiju in v tem času zmagal tudi na več kot 30 tekmovanjih.
Človek - guma pa bi lahko poimenovali Angleža Garryja Turnerja, ki ima najbolj elastično kožo na svetu. Kožo pri trebuhu lahko raztegne za skoraj 16 centimetrov, kar je posledica redke bolezni.