Rockovski razred

Učenci vsak dan med podaljšanim bivanjem iz posebne škatle vzamejo različne pripomočke, kot so umetni pajki, lobanje, ščurki, miši, jih dajo na mizo in začnejo pisati domačo nalogo. Včasih se oblečejo tudi v rokovske majice in si nadenejo zapestnice.

Še pred začetkom pisanja, računanja, barvanja eden od učencev vsak dan zaprosi učiteljico, naj jim zavrti kakšno rokovsko skladbo in učiteljica jim vedno ugodi. Med reševanjem domačih nalog poslušajo mirne skladbe, medtem glasno pojejo.

Drugošolec Stian Arne pravi, da ima rad pajke, okostnjake, kače. Drugošolka Dora pove, da s pomočjo glasbe lažje dela, njen sošolec Tarik ima najraje rokovsko glasbo, Eva doda, da ji je ta zvrst glasbe tako zelo všeč, ker je divja.

Učiteljica podaljšanega bivanja Taja Užnik, rokerica po srcu pravi: "Dokler vidim nasmeh na obrazih otrok, ki jih učim, vem, da delam dobro!" Vesela je, da jo starši učencev pri tem podpirajo in zaupajo njenemu delu.

Ko učenci končajo delo, svoje rokovske pripomočke vrnejo v škatlo, učiteljica med pospravljanjem zavrti hitrejšo glasbo in učilnica se spremeni v pravo plesišče.