Serija spremlja življenje in delo medicinskega osebja bolnišnice. Foto: IMDb
Serija spremlja življenje in delo medicinskega osebja bolnišnice. Foto: IMDb

"Zagotovo bomo izbruh pandemije vključili v novo sezono," je v pogovoru za ameriško televizijsko akademijo potrdila izvršna producentka serije Krista Vernoff. "Nobena dolgotrajna serija z medicinskim ozadjem se ne more izogniti največji zgodbi v svetu medicine v našem življenju."

Serijo so začeli predvajati leta 2005 in kmalu je postala ena izmed najbolj gledanih in priljubljenih televizijskih serij. V dosedanjih sezonah se je izmenjalo že precej glavnih likov in stranskih oseb, večji dogodki v življenju uslužbencev bolnišnice Grey Sloan Memorial Hospital vedno povzročijo pravo viralno nevihto na družbenih omrežjih.

Vernoff je še dodala, da vsako leto poslušajo zgodbe resničnih zdravnikov in medicinskih sester, iz katerih črpajo navdih. Letos pa so se pogovori z medicinskim osebjem po njenih besedah spremenili v terapijo. "Pogosto je naša ekipa prva, s katero delijo svoje zgodbe. Pretreseni so, nekateri jočejo in vse skupaj me spominja na skupino veteranov, ki so se ravnokar vrnili iz vojne. Vojne, na katero niso bili pripravljeni."