Bo Angelina upoštevala sorodstvene vezi in glasovala za Hillary? Foto: EPA
Bo Angelina upoštevala sorodstvene vezi in glasovala za Hillary? Foto: EPA
Brad Pitt in Barack Obama
Bi lahko sorodstvene vezi z nasprotnima kandidatoma povzročila nesoglasja med slavnim parom Brangelina? Foto: EPA

Slavni par Angelina Jolie in Brad Pitt bi se pri glasovanju za demokratska predsedniška kandidata lahko znašla na nasprotnih bregovih, saj so v javnost prišli podatki, da je Brad daljni bratranec temnopoltega kandidata Baracka Obame, Angelina Jolie pa je poleg Madonne, Celine Dion in Alanis Morissette v sorodu s kandidatko Hillary Clinton.

Z brskanjem po podatkih predsedniških kandidatov pa so še ugotovili, da je republikanski kandidat John McCain šesti bratranec aktualne prve dame ZDA, Laure Bush. S predsednikom Bushem pa so povezali tudi Obamo. Christopher Child, ki se že tri leta ukvarja s preučevanjem družinskega drevesa predsedniških kandidatov je dejal, da so lahko v sorodu zelo različni ljudje: "Velikokrat se izkaže, da so v sorodu popolnoma različni ljudje, za katere se kakršne koli sorodstvene vezi ne bi pričakovale."

Hillary v sorodu s Camillo
Child je še navedel, da je senatorka Clintonova v daljnem sorodstvu z Jackom Kerouacem in Camillo Parker - Bowles, vojvodinjo Cornwallsko. Pitt in senator Obama naj bi bila deveta bratranca, prav tako pa sta deveti sestrični tudi Angelina in senatorka Clinton.